Iohannis: Ponta să-şi trimită partidul la vot pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor cercetaţi de DNA

| 20 oct, 2014

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a declarat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că liderul Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, ar trebui să-şi trimită parlamentarii la vot pentru ridicarea imunităţii celor suspectaţi de fapte de corupţie.

Referindu-se la dosarul de trafic de influenţă în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, Iohannis a spus că ''este excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri''. 

''Pe vremea USL acesta a fost unul dintre lucrurile pentru care nu a fost armonie. PSD încerca cu această lege a amnistiei şi a graţierii, noi am repetat că nu suntem de acord. (...) Se pare că în PSD există cercuri care au vrut să promoveze această lege pentru ei. Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri, mie îmi convine şi cred că oricărui politician serios. Abia aştept să se finalizeze aceste dosare, să intre pe judecată, să vedem cine şi ce a făcut. (...) Chiar astăzi aţi urmărit că în Camera Deputaţilor trebuia să se voteze pentru încuviinţare şi cine credeţi că nu a venit la vot? PSD. Practic a boicotat şedinţa. Oare de ce? (...) Prim-ministrul are o poziţie foarte stranie. (...) E preşedintele PSD şi să facă bine să aibă o poziţie clară. Dacă doreşte o justiţie independentă şi un stat de drept atunci să îi trimită la vot să încuviinţeze urmărirea penală. Şi dacă nu, atunci să ne spună că nu doreşte ca DNA să se ocupe de oamenii din jurul lui. (...) Să aibă o poziţie clară, să-şi trimită partidul la vot sau să spună că vrea să-şi protejeze colegii de partid care au probleme cu DNA'', a mai spus Klaus Iohannis la B1 tv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ