Iohannis răsucește cuțitul pe care tot el l-a înfipt în spatele lui Antonescu

| 21 oct, 2014

Exact așa cum Crin Antonescu nega la vremea respectivă veridicitatea sondajelor care-i indicau declinul politic, Klaus Iohannis neagă în prezent ceea ce a devenit vizibil cu ochiul liber: partidul liberal se confruntă cu o schismă eminentă, sfâșiat între cel puțin trei tabere.

Majoritatea liberalilor probabil că au o senzație de deja vu urmărind ultimele declarații ale liderului lor, Klaus Iohannis. Acesta și-a expus în discurs toate frustrările legate atât de mișcările centrifuge din PNL cât și la adresa mai vechiului său rival, Crin Antonescu. Și exact așa cum Antonescu nega la vremea respectivă veridicitatea sondajelor care-i indicau declinul politic evident, Klaus Iohannis neagă în prezent ceea ce a devenit vizibil cu ochiul liber: partidul liberal se confruntă cu o schismă eminentă, sfâșiat între cel puțin trei tabere. ”Eu nu neg că sunt oameni că ar fi fost și alte opțiuni posibile, dar nu este niciun fel vorba de aripi în partid”, a declarat Klaus Iohannis. Adevărul însă este că în PNL, pe lângă facțiunile lui Marian Petrache, Teodor Atanasiu și Ludovic Orban, ar mai exista una din ce în ce mai vocală care cere pur și simplu ”resetarea” partidului la momentul înlocuirii lui Crin Antonescu, pe care o consideră o eroare fatală care a agravat declinul formațiunii. Cum, practic, Klaus Iohannis nu cunoșate partidul și nu știe cum să se raporteze la Cooperativa sfărâmată de cei trei lideri amintiți, e aproape de înțeles de ce liderul PNL revine obsesiv la tema rivalului Crin Antonescu.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Întrebat despre relația cu Crin Antonescu și refuzul acestuia de a-l sprijini în campania electorală, Klaus Iohannis nu a făcut decât să învârtă de câteva ori zdravăn cuțitul pe care tot el i l-a înfipt la vremea respectivă rivalului său între omoplați. ”Nemulțumirea” lui Crin Antonescu este condamnabilă, dă de înțeles prezidențiabilul ACL, cel puțin din perspectiva disciplinei de partid: ”Până acum a fost mai reținut. Probabil are altă opțiune sau este supărat că nu este dumnealui candidatul. Eu știu cum lucrează partidul și lucrurile sunt foarte simple: toată lumea este alături de mine și de echipa de campanie. Știu că în spațiul public au apărut informații că sunt mai multe aripi în PNL.”

Provocat de moderator să comenteze o declarație mai veche a lui Crin Antonescu, care afirma în 2012 că ”doamna Merkel ar trebui să îi dea o bucată de pâmânt lui Traian Băsescu și să îl aducă în Germania”, actualul lider al PNL a răspuns glacial: ”Această declarație ar fi fost ok, dacă se termina cu 15 secunde mai devreme. Așa nu este o declarație bună. În relațiile internaționale există anumite cutume, iar așa ceva nu se spune.”

Senzația de deja vu este completă: Klaus Iohannis nu numai că neagă evidența mișcărilor centrifuge care amenință unitatea PNL dar adoptă exact tonul amenințător al lui Crin Antonescu la adresa liderilor rebeli din partid, ton care preceda de obicei excluderea acestora...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2014
cantautor
mie imi place cum rasuceste DNA-ul cutitul in PSD..
cum tremura Sarbu,Sova,Hrebenciuc,cum stranuta Ponta
si mai imi place ca autoarea,probabil Dana Sultanescu,sotia renumitului strateg politic al lui Ponta,Dan Sultanescu,confunda termenii:schisma ar putea fi iminenta,nu eminenta...
probabil eminenta a fost dansa cand si-a luat notele la romana cu sacosele de oua,gaini,faina si ceea ar mai fi avut parintii ei de dat sa termine si ea o scoala
21 oct, 2014
Dan Slugarescu
ce este democratia...doar un cuvant
Ponta l-a pus la punct pe Ghiță
Ionel Dancu, Redactor-Sef
11:52
ghita

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a transmis marti deputatului PSD Sebastian Ghita, care a cerut suspendarea din partid a lui Viorel Hrebenciuc si Dan Sova pentru negocieri la sefia PSD, ca nu are nicio calitate sa vorbeasca in numele sau.

"Domnul Sebastian Ghiţă vorbeşte în numele lui, nu în numele PSD şi nici al meu. Nu are nicio calitate să vorbească în numele meu sau al PSD", a declarat Ponta"
imi place cum joaca teatru prietenii...afisele sunt pe stalpi deja

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ