Înconjurat de penali, Iohannis dă lecții despre „curățirea partidelor”

| 21 oct, 2014

Dacă ne uităm mai cu atenție la ceea ce se întâmplă în jurul lui Klaus Iohannis, vedem că unii din apropiații domniei sale nu doar că sunt anchetați, dar au fost și condamnați de Justiția din România.

Campania electorală a intrat de mai multe zile pe un trend îngrijorător, agenda publică fiind făcută mai degrabă de procurori decât de candidați. Despre întreaga situație a vorbit luni și Klaus Iohannis, care a ținut să declare pornind de la acuzațiile aduse lui Victor Hrebenciuc și de la situația deputatului PC Ion Diniță: „În PSD există cercuri care au dorit să promoveze această lege pentru ei, nu pentru alţii (…) Astăzi în Cameră trebuie să se voteze pentru încuviinţare, şi cine credeţi că nu a venit la vot? PSD: din cred 186 câţi sunt ei au venit 22. Deci au boicotat practic votul din Camera Deputaţilor, oare de ce? Iar prim-ministrul are o poziţie foarte stranie. Primul ministru, candidatul la Preşedinţie care ne spune că vrea stat de drept, vrea justiţie independentă, vrea nu ştiu ce unire. Acest domn, Victor Ponta, declară lucruri foarte curioase. Spune, de exemplu, că nu DNA pune preşedinte la PSD. Păi, nici nu a încercat DNA să pună preşedinte la PSD, DNA încearcă să facă ordine în partidul domniei sale şi sper să şi reuşească. Această afirmaţie nu este la locul ei absolut deloc şi prim-ministrul, preşedinte PSD, dacă dorea să comenteze aceste chestiuni, putea să le comenteze, dar nu luând DNA peste picior în acest mod, este inadmisibil”.

Citeşte şi: Decizia luată de Klaus Iohannis dacă va fi declarat incompatibil de Curtea Supremă

Desigur, cheia în care trebuie analizate toate aceste declarații este una strict electorală, candidatul ACL încercând să îl loveacă pe competitorul său direct. Însă, dacă ne uităm mai cu atenție la ceea ce se întâmplă în jurul liderului PNL, vedem că unii din apropiații domniei sale nu doar că sunt anchetați, dar au fost și condamnați de Justiția din România.

Un prim exemplu în acest sens este cel al lui Tudor Chiuariu, senatorul liberal care în ciuda condamnării la închisoare cu suspendare continuă să facă parte din Senat și din PNL. Atunci când marțea trecută a  fost întrebat despre situația acestuia, Iohannis a declarat că „această chestiune, că şi alte chestiuni, va fi definitiv lămurită în momentul în care se finalizează înregistrarea noului PNL, care are o prevedere foarte clară: cine are o condamnare penală definitivă e decăzut din oficiu din dreptul de membru PNL”. Însă, până acum nimeni din conducerea PNL nu i-a cerut alesului liberal să se retragă, deși imaginea sa este deja pătată.

De notorietate este de asemenea și cazul deputatului PDL Ştefan Stoica, condamnat definitiv şi irevocabil de ICCJ pentru incompatibilitate, dar care încă nu şi-a pierdut mandatul de parlamentar. În ultimele săptămâni, Stoica a apărut de mai multe ori în spatele lui Iohannis la mai multe manifestări electorale desfășurate la Craiova. Din moment ce vorbim deja de prezența sa constantă în campania ACL, devine evident că deputatul se bucură în continuare de sprijinul Alianței și este văzut ca un agent electoral în ciuda faptului că Justiția s-a exprimat deja în cazul său.

Citeşte şi: Elena Udrea și Klaus Iohannis își bat joc de “România frumoasă” și “România lucrului bine făcut”

De asemenea, partidul domnului Iohannis este în prezent campion în ceea ce privește aleșii condamnați definitiv și irevocabil la închisoare, cazurile Relu Fenechiu și Sorin Roșca-Stănescu fiind ilustrative în acest sens. Dacă mai adăugăm și dosarele în care sunt implicați Horea Uioreanu și Aristotel Căncescu, atunci poate că ar fi fost mai bine pentru Klaus Iohannis să nu mai vorbească atât de tare despre curățarea clasei politice.

Klaus Iohannis a încercat luni să marcheze electoral dând lecții despre ce înseamnă un comportament responsabil și cum se respectă Justiția din România. Discursul practicat de liderul liberal și modul în care acesta a încercat să se prezinte ca un exemplu de moralitate contrastează însă cu anturajul său. Klaus Iohannis avea mai mult de câștigat dacă nu făcea aceste afirmații de o ipocrizie greu de cuantificat, el aparent uitând de toate problemele pe care le au proprii lui oameni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2014
cantautor
Ponta nu este inconjurat...este sufocat
Sova,Sarbu,Adam,Dinita,Hrebenciuc,Cosma,Duicu,Constantinescu,Mazare etc..somitati in "antibelit"
Romania curata si mandra,Romania PSD-ului..Romania lui Ponta si a lui Voiculescu,Ghita,etc
Romania care nu mai este a noastra
-
21 oct, 2014
mama lui Stefan cel Mare
am citit in presa ca cel care spune ca este un fel de ruda a lui Mihai Viteazul,adica Dl,Zgonea a spus ca PSD nu face fite,nu amesteca justitia in campania prezidentiala si ca Hrebenciuc si-a dat demisia,si ca ea devine efectiva la o data improbabila...
deci nu poate fi nici arestat,nici perchezitionat....foarte tare
Dle Zgonea,fiind amandoi in legatura cu persoane de mare impact istoric,va intreb:Dar Adam,Dinita,etc...ce fac?
nu pun si ei umarul la campania prezidentiala?
sau ei sunt somitati ...si vor sa se amestece?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ