Iohannis are pretenții: vrea să i se plătească trădarea cu susținerea celui trădat

| 21 oct, 2014

După ce Klaus Iohannis l-a trădat fără menajamente pe Crin Antonescu, refuzându-i acestuia orice șansă de a mai face politică la vârf, actualul lider liberal are pretenția ca fostul președinte al PNL să îl susțină în campania electorală pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Klaus Iohannis a declarat luni seară că regretă faptul că fostul lider liberal Crin Antonescu nu îl susține în campania electorală. Mai mult, edilul Sibiului speră că îl va convinge pe Crin Antonescu să vină de partea sa pentru a-l ajuta să câștige alegerile. „Mie îmi pare rău că nu mă susține Crin Antonescu. Este opțiunea domniei sale, că nu mai este președintele partidului, că nu mai este candidat, nu mă susține. Nu am avut o discuție pe fundament, ca să va spun ce a gândit, ce a vrut, ce a sperat. Sper ca până în turul II al alegerilor să îl conving să mă voteze și să și spună acest lucru”, a declarat președintele PNL.

Declarația lui Klaus Iohannis vine după ce Crin Antonescu a afirmat în repetate rânduri că nu se va implica în susținerea campaniei actualului președinte al PNL deoarece se consideră „un om responsabil”. Mai mult, fostul lider liberal a declarat că nu este convins de candidatul Klaus Iohannis și că va vedea în cele din urmă dacă îl va vota sau nu pe liderul ACL. De altfel, la ultimul interviu acordat în luna septembrie, Crin Antonescu a devoalat ipocrizia lui Iohannis în legătură cu declarațiile contradictorii privind implicarea sa la suspendarea lui Traian Băsescu în 2012.

Atitudinea lui Crin Antonescu vizavi de actualul lider liberal nu este întâmplătoare din moment ce omul pe care l-a promovat în politică l-a trădat pentru a-și îndeplini ambițiile personale de a conduce PNL și de a deveni președintele României. Crin Antonescu nu a uitat că edilul de la Sibiu îi datorează întreaga cariera politică. Cu toate acestea însă, Klaus Iohannis s-a ocupat de scoaterea fostului lider liberal de pe scena politică. În 2013, când era președinte al PNL, Crin Antonescu l-a adus de la Sibiu în politica mare pe Klaus Iohannis și l-a uns prim-vicepreședinte, punându-și întreaga încredere în neamț. Între timp, edilul de la Sibiu i-a câștigat încrederea fostului președinte al PNL, iar în luna februarie a acestui an, Crin Antonescu a decis părăsirea USL din pricina lui Klaus Iohannis care își dorea cu mare ardoare funcțiile de vicepremier și de ministru de Interne. Ulterior, încrezându-se în sprijinul lui Klaus Iohannis, Crin Antonescu a declarat că își dă demisia din fruntea partidului, dacă PNL nu va obține 25% din voturi la alegerile europarlamentare. Cum alegătorii au sancționat în alegeri ieșirea liberalilor de la guvernare, PNL nereușind să obțină scorul propus, Crin Antonescu a fost nevoit să își dea demisia de la conducerea partidului, fiind urmat la scurtă vreme și de edilul Sibiului. După ce s-a asigurat de ieșirea din prim-plan a lui Antonescu, Klaus Iohannis i-a aplicat omului care l-a propulsat în politica mare o lovitură în partid cu ajutorul baronilor liberali, preluând conducerea formațiunii și ulterior obținând și nominalizarea partidului pentru competiția electorală din luna noiembrie.

După întregul episod al trădării omului politic care l-a propulsat în politica mare, Klaus Iohannis are acum pretenția ca Antonescu să vină să îl susțină pentru a câștiga. Acest nou episod de ipocrizie marca Iohannis arată o dată în plus lipsa de scrupule a liderului liberal, care este în stare de orice doar pentru a-și satisface dorința putere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
ferenczy-comunicator
catre toate filialele PSD:
in urma sondajelor efectuate de CSCI,Ponta iese 100% presedinte
incepand din acest moment nu ne mai ocupam decat de campania tandemului Ghita-Dragnea
uram succes "furnicutelor "pesediste... -

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ