Iohannis s-a speriat de ruperea USL

| 14 mar, 2014

După ce până mai ieri liberalii strigau din toți rărunchii, în frunte cu președintele Crin Antonescu, că USL nu mai poate fi refăcută și că disponibilitatea arătată în acest sens de premierul Victor Ponta sau de Daniel Constantin ar fi o stratagemă, PNL a întors brusc foaia.

Într-o declarație susținută joi, prim vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat că ruperea USL nu exclude posibilitatea ca, în viitor, liberalii și social-democrații să facă o coaliție de guvernare. "În practică s-a văzut că lucrurile pot fi aduse la un numitor comun. USL s-a rupt, dar asta nu înseamnă că trebuie să ştergem tot cu buretele. A funcţionat, chiar şi la guvernare. În opoziţie a funcţionat excelent, dar chiar şi la guvernare a funcţionat bine un an jumate. Nu se va reveni în alianţă, fiindcă alianţa a fost USL, ea a fost denunţată. Asta nu înseamnă că nu se poate gândi o coaliţie de guvernare între liberali şi social-democraţi”, a declarat Klaus Iohannis.

Altfel spus, la nici o lună de la ieșirea de la guvernare, PNL-ul lui Crin Antonescu începe să se gândească cât de bine ar fi dacă s-ar reîntoarce la putere. Și, fără nicio rușine, schimbă brusc macazul.

În noua viziune a PNL, USL a funcționat excelent și în perioada în care s-a aflat în opoziție și atât timp cât a fost la guvernare. Ceea ce, în mod firesc, ridică o întrebare legitimă. Dacă a funcționat atât de bine, de ce a mai fost nevoie ca PNL-ul să iasă din Uniune?

Iar răspunsul este în mod firesc unul singur. Fiindcă lui Crin Antonescu i s-a năzărit că ar avea mai multe șanse la prezidențiale candidând din opoziție decât ducând greul guvernării.

În urmă cu mai puțin de o lună, greii partidului au stat alături de Crin Antonescu când acesta a dat lovitura de grație celui mai de succes proiect politic al ultimilor ani. S-au convins însă destul de repede că opoziția este o pilulă amară și că PNL-ul o să plătească cu vârf și îndesat pentru visurile prezidențiale ale lui Crin Antonescu, dovadă rapiditatea cu care formațiunea a luat-o în jos în sondajele care măsoară intențiile de vot pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai. În plus, în ciuda încercărilor conducerii de a ține partidul unit cu bățul, tot mai mulți liberali încep să dea semne că nu vor să se scufunde împreună cu barca lui Crin Antonescu.

Așa stând lucrurile, greii partidului au început să se sperie și să o lase mai moale cu discursul anti-PSD și anti-USL, de unde și ieșirea lui Klaus Iohannis. Sigur, deocamdată primarul Sibiului nu îndrăznește să spună cu subiect și predicat că a greșit lăsându-l pe Crin Antonescu să omoare USL-ul. Dar și lui, și celorlați lideri liberali le-ar surâde să se reîntoarcă la guvernare și să refacă astfel Uniunea alături de social-democrați.

De unde se vede că vestita exactitate și încăpățânare nemțească este mai degrabă o poveste frumoasă, fără nicio legătură cu omul politic Klaus Iohannis, care pare să se fi molipist de răzgândeală de la șeful său de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
geea
Nu este omul care sa se sperie asa usor.
14 mar, 2014
cantautor
nu fi copil autorule...
noi,PNL-ul nu am plecat de la putere..
Am lasat PNL-ciosvarta(aripa) Tariceanu pe loc,la Senat,la Anaf...
tot de-ai nostri,liberali...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ