Pentru Crin Antonescu urmează episodul ”Dragă Stolo”

Singura soluție posibilă și totodată șansa de a salva ce se mai poate a lui Crin Antonescu este să execute o rocadă gen ”Dragă Stolo” și să-l trimită pe Klaus Iohannis în locul său, în cursa prezidențială.

Abia acum par să-i fi trecut lui Crin Antonescu nervii și agitația ultimei perioade. Încet, dar sigur, liderul PNL începe să conștientizeze dimensiunea colosală a dezastrului pe care l-a provocat prin atitudinea sa aberantă. Ieșirea din USL i-a închis definitiv orice perspectivă politică în viitorul apropiat, iar din planurile sale personale n-a mai rămas nici de prăsilă. Înaintea crizei provocată cu bună știință, de ieșirea forțată din USL, PNL era creditat pentru europarlamentare cu cel puțin 24%, procente care, de exemplu, partidul lui Blaga nu le-ar fi obținut nici dacă ar fi fuzionat de urgență cu toți sateliții lui Băsescu, de la PMP la FC-ul lui MRU.

Acum, post festum, pe ruinele fumegânde ale viitorului politic rezervat liberalilor se fac pariuri sceptice. Cei mai optimiști speră ca printr-un miracol, PNL să mai scoată măcar 18%, dar ce-i mai lucizi se pregătesc de scoruri mult mai slabe de atât. Crin Antonescu s-a calmat cumva, e lucid acum și după ce a luat de bună propaganda și minciunile președintelui Băsescu care i-au amplificat năzărelile de mega-lider național, acum are buyer remorse. Din păcate poveștile lui Băsescu, Udrea & Co. despre sprijinirea lui Crin în turul doi la prezidențiale, împotriva PSD, au venit fără garanție și bon fiscal.

Pentru Antonescu a devenit clar că reușita sa în cursa pentru Cotroceni a fost compromisă definitiv, așa că încearcă disperat să salveze ce se mai poate. Dacă-și depune candidatura și va fi înfrânt rușinos, partidul în fața căruia s-a jucat de-a liderul necruțător îl va sfâșia pur și simplu.

Singura soluție posibilă și totodată șansa de a salva ce se mai poate este să execute o rocadă gen ”Dragă Stolo” și să-l trimită pe Iohannis în locul său, în cursa prezidențială. Indiferent ce rezultat va obține primarul din Sibiu, Antonescu și-ar mai salva, în ultimă instanță, poziția de lider al partidului. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, Iohannis nu se lasă convins cu una cu două. Antonescu insistă, încă jovial. Dar dacă Iohannis va refuza și pe viitor, posibil să asistăm din partea liderului PNL, în curând, la o schimbare de ton, în registrul disperat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
Popppp
Oricine poate sa bata campii in lung si-n lat cu comentariile, nu-i asa D-le Ferenczy ?
14 mar, 2014
GoPonta4president
situatie identica la PSD,dle Ferenczy
"Singura soluție posibilă și totodată șansa de a salva ce se mai poate este să-i trimită pe Tariceanu,Oprescu,Geoana în locul său, în cursa prezidențială. Indiferent ce rezultat vor obtine,Ponta și-ar mai salva, în ultimă instanță, poziția de lider al partidului. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, partidul nu se lasă convins cu una cu două. Dar dacă Ponta va refuza și pe viitor, posibil să asistăm din partea liderului PSD, în curând, la o schimbare de ton, în registrul disperat. Dacă-și depune candidatura și va fi înfrânt rușinos, partidul în fața căruia s-a jucat de-a liderul necruțător îl va sfâșia pur și simplu.
Ce spuneti?
14 mar, 2014
Ferenczy
Ce să spun?
Sunteți de departe cel mai bătut în cap cititor cu care mă pot lăuda. În mod constant dovediți că nu înțelegeți nimic. Posibil să fiți dislexic? Aveți o rubrică consistentă de sfaturi casnice, aici pe site. Încercați și acele materiale. Părerea mea.
14 mar, 2014
GoPonta4president
Pentru Poopp
Dl.Ferenczy este un baiat fain…
S-a incuiat singur, ca un absolvent de filozofie ce este,intr-un turn de fildes..si a aruncat cheia cat mai departe,in cetate.
Din cauza neputintei in fata “grozaviilor“tripletei Basescu,Udrea,Boc.
Duetul UDMR si UNPR,nu l-a deranjat ,ei doar votau,asigurau majoritatea,un fleac..
Inutil sa spun ca tripleta Ponta,Palada si Ghita au gasit cheia,dar nu l-au eliberat inca...
Cred ca sunt cel mai batut in cap cititor al lui,din nefericire,in afara de familie,singurul...parerea mea(cu exceptia articolelor de specialitate:cu si despre filozofi....)
14 mar, 2014
GoPonta4president
ptr Ferenczy-cu simpatie
Asa bolnav cum insinuati ca s-ar putea sa fiu,as cita dintr-un clasic:
"Este un subiect ridicol? Cu siguranta. Dar vedeti Dvs, responsabilitatea pentru fluieraturile publicului revine celui care scrie scenariul, nu celui care-l critica"
Si ma refer la faptul ca brodati pe un scenariu(e in ton)iar o alta supozitie va deranjeaza..
PS-unii medici au constatat diagnosticare gresita de dislexie...intelegerea greoaie a textelor se datora autorilor acestora,nu bolii pacientilor..
Sfarsit de saptamana cat mai placut...cu conditia sa va dea voie Sultanescu...
hai ca sunt nesimtit,scuze...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ