Iohannis: Trebuie recâștigată încrederea mediului de afaceri în politicile economice ale Guvernului

| 18 noi, 18:07

România a ajuns la acel nivel și în acel moment când trebuie să stimuleze mediul investițional prin cel mai adecvat mix dintre relaxarea fiscală și sustenabilitatea finanțelor publice, astfel ca scăderea taxelor să aibă un caracter permanent, a afirmat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, la Bratislava, la Forumul oamenilor de afaceri români și slovaci.

"În această privință este important să ne concentrăm atenția asupra recâștigării încrederii din partea mediului de afaceri în politicile economice ale Guvernului. Calitatea guvernării se bazează în primul rând pe seriozitate și responsabilitate pentru viitor, pe transparența actului guvernamental și dialogul deschis cu mediul de afaceri", a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a arătat că România are nevoie să implementeze reforme și schimbări instituționale durabile în privința pașilor necesari adoptării monedei euro.

El a menționat că, în ceea ce privește cooperarea economică dintre România și Slovacia, s-au evidențiat câteva domenii de succes, care pot fi aprofundate și multiplicate.

"România își dorește parteneriate și proiecte comune, care să susțină cu prioritate dezvoltarea competitivității industriale. În acest sens, colaborarea dintre țările noastre trebuie axată pe proiecte investiționale majore, pe finanțarea din fonduri europene, mai ales în contextul Strategiei Europene a Regiunii Dunării", a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că nivelul schimburilor comerciale cu Slovacia este de circa 2,3 miliarde de euro și vizează în special schimburile cu produse high-tech, el subliniind că acest trend pozitiv trebuie susținut cu idei noi.

"Domenii mutual benefice, precum energia, industria producătoare de automobile, aviația, produsele IT și industria de apărare, reprezintă surse viitoare de prosperitate, dar și de securitate pentru cetățenii noștri. Încurajăm cu tărie cooperarea dintre companiile românești, slovace și cele din regiune pentru asigurarea securității energetice a Europei de est în contextul Uniunii Energetice", a afirmat șeful statului român.

Iohannis a subliniat că trebuie pus accent pe tehnologiile viitorului, precum robotica, tehnologia informației, comunicațiile. "Sectorul IT&C din România oferă un potențial enorm pentru cooperare în industria auto, un sector principal al economiei slovace", a spus șeful statului român.

El a susținut că România înregistrează o creștere economică robustă și că țara are nevoie de creștere sănătoasă, de tip calitativ și nu cantitativ.

Prezent la forum, președintele Slovaciei a precizat că România este unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai țării sale, arătând că volumul schimburilor comerciale a crescut în ultimii ani, fiind acum de peste două miliarde de euro.

La forumul de afaceri româno-slovac au fost prezenți peste 20 de reprezentanți de companii din cele două țări din domenii precum energie, auto, IT și transporturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ