Iohannis va plăti la alegeri “marea trădare”?

| 30 sep, 2014

Privite prin prisma declarațiilor de luni ale lui Antonescu, mișcările din interiorul PNL-ului dintre alegerile europarlametare și alegerea lui Iohannis în fruntea partidului și în postura de candidat la prezidențiale capătă o nouă semnificație.

Crin Antonescu a participat la emisiunea vorbește liber difuzată de TVR 1, el încercând să răspundă la o serie de întrebări extrem de grele despre evenimentele care au dus la pierderea poziției de lider al PNL și de candidat la prezidențiale, dar și despre Klaus Iohannis. Referindu-se la relația dintre el și actualul lider al partidului, pe care a caracterizat-o ca fiind normală, Crin Antonescu a început să vorbească despre evoluția acesteia și despre modul în care lucrurile arată în prezent: „În toți acești ani, dintre care câțiva petrecuți cu Klaus Iohannis și luând câteva decizii importante prin consultare apropiate cu Klasu Iohannis, eu și cei din PNL am dus niște bătălii pentru o cauză în care am crezut. În proiectul și discursul lui Iohannis, inclusiv cu privire la întâmplările din 2012 și raportarea la anumite concepte și realități din politica românească sunt schimbate. Pentru mine nu s-au schimbat și, ca atare, aș fi un partener neadecvat”.

Apoi, discuția a devenit și mai interesantă, Antonescu răspunzând la observaţia moderatorului că el a fost cel care l-a propus pe Iohannis pentru funcţia de premier şi l-a făcut prim-vicepreşedinte al PNL: „Vorbim de Preşedinţia României aici. Aici nu e vorba de prietenie. Capacităţile diferă. Adică un om capabil să bată cuie nu e capabil să meargă şi în Cosmos. Un om capabil chiar să fie prim-ministru nu e neapărat capabil să fie preşedinte. Sunt lucruri foarte diferite”, a spus Antonescu.

Privite împreună, toate aceste declarații devin importante deoarece ele ilustrează modul în care Antonescu se raportează la actualul candidat al dreptei unite. Astfel, devine evident că pentru Crin Antonescu manevrele făcute de Klaus Iohanis după asumarea puterii în PNL au reprezentat finalul ambițiilor sale la prezidențiale. Privite prin prisma declarațiilor de luni ale lui Antonescu, mișcările din interiorul PNL-ului dintre alegerile europarlametare și alegerea lui Iohannis în fruntea partidului și în postura de candidat la prezidențiale capătă o nouă semnificație.

Devine astfel clar că în loc să se rezume la poziția de iepure aruncat în față pentru a para lovitura de imagine reprezentată de alegerile europarlamentare, Klaus Iohannis a reușit cu ajutorul anumitor baroni PNL să păstreze puterea pentru el. Probabil că, în loc să se retragă pe ultima sută de metri așa cum era planificarea inițială, Iohannis a ales singur sau a fost încurajat de anumiți lideri de genul lui Teodor Atanasiu sau Marian Petrache să rămână la putere și să intre în cursa prezidențială. În toată această situație, cel mai mult a avut de pierdut Crin Antonescu care a fost păcălit – doar el știe cu adevărat de către cine- și care a pierdut atât șefia partidului cât și orice șansă de a mai conta în alegerile de anul acesta.

Crin Antonescu reprezintă poate cea mai mare deziluzie din politica românească a ultimilor ani, el fiind omul care avea șansa de a ajunge la Cotroceni fără prea mari bătăi de cap și care a ajuns acum să fie păcălit de cineva fără experiență în politica la nivel înalt. Pe de altă parte, comportamentul lui Klaus Iohannis față de omul care l-a adus totuși în politica românească la nivel înalt ar trebui să ridice semne de întrebare în mintea electoratului pe care actualul lider PNL speră să îl convingă să îi dea votul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ