Un detaliu neobservat la lansarea candidaturii lui Iohannis – PNL s-a topit în PDL și nu invers

| 30 sep, 2014

Fuziune PNL-PDL. Un detaliu care a trecut neobservat la lansarea candidatului ACL Klaus Werner Iohannis ar putea să dezvăluie sfârșitul fuziunii dintre PNL și PDL.

Fuziune PNL-PDL. „Nu putem să ne numim PNL și să cântăm Verde-nrourat. Asta nu merge. Ori una, ori alta”, a spus Crin Antonescu. Unul din artizanii fuzionării celor mai mari partide de dreapta din România se dezice de proiectul pe care l-a inițiat, pentru că imnul PDL a răsunat în boxe la lansarea ACL din Piața Victoriei.

Tensiunile din PNL sunt în creștere într-un moment în care alianța și partidul ar trebui să fie unite în susținerea lui Klaus Iohannis la prezidențiale. Cu toate acestea, Crin Antonescu observă un detaliu care a scăpat multor comentatori și analiști politici. Imnul ACL este de fapt Verde-nrourat, imnul PD-ului. Crin Antonescu spune că asta nu merge lăsând impresia că dacă el ar fi fost președintele PNL și candidatul la prezidențiale ar fi negociat altfel alianța dintre cele două partide.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL își negociază fuziunea pe bani

Bețele pe care le tot bagă Antonescu în spiţele liberalilor este posibil să fie suficiente pentru a deturna o mare parte din susţinătorii fuziunii anunţate către alte obiective. Lansarea candidatului Iohannis a fost deja sabotată, spun unii, de oamenii lui Antonescu, ceea ce înseamnă multe.

Dacă marşează pe pierderea identităţii PNL în PDL şi pe sentimentele de mândrie a liberalilor, Antonescu este foarte posibil să câştige suficient de multă susţinere în partid încât să decidă care va fi destinul lui Iohannis dacă acesta pierde alegerile.

„Vântu bate, apa trece, pietrele rămân” sună un vers din imnul PDL şi mai nou cântat şi de liberali. În mod ironic, fie că bate vântul a furtună se pare că Antonescu rămâne bine ancorat în partid şi pe fondul nemulţumirii membrilor, poate găsi cel mai scurt drum pentru a reveni în prim planul politic din România. Antonescu aşteaptă ca Iohannis să piardă după care să culeagă roadele nemulţumirii membrilor. Dacă acest scenariu este corect, fuziunea PNL PDL nu mai are nici un sens şi nu se va mai realiza.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2014
ferenczy
fantastic,daca si un miop ca Pop a putut vedea acest detaliu,in mod sigur l-a observat toata lumea...
inclusiv Palada,daca nu cumva nu era matrafoxat...
apropo,ce mai face strategul,l-au exilat pe blog?
tot cu apucaturi de Adonis?
ps:se pare ca Antonescu a imbatranit rau si el...a uitat ca uniunea celor doua partide se numeste PNL
30 sep, 2014
cami
articolul este corect,pana la un punct,iar acela este ESENTIAL: NU Antonescu a vrut uniune intre pedelacii lui basescu si penele, ci COOPERATIVA TRADATORILOR -Atanasiu, Orban ,frunzaverde si ultimul pe lista("cu voia dumneavoastra"!) chiar sasul klaus-sex haus, pentru ca NU l-au ajutat pe Antonescu sa realizeze proiectul sau prezidential-el presedinte,iohann premier-neimplicandu-se indeajuns in campania pt.europarlamentare,fiecare din cei ce compun cooperativa,plus sasul ,avand planurile lui personale !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ