ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi în cursa pentru Cotroceni. Cine sunt şi ce obiective au

| 01 oct, 2014

Paisprezece candidaţi participă la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În cursa electorală pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) şi Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizează funcţia de şef al statului şi patru independenţi - Teodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar.

Victor Ponta doreşte schimbarea profilului şefului statului

Premierul Victor Ponta a declarat la depunerea candidaturii la Biroul Electoral Central că îşi doreşte schimbarea profilului şefului statului, dar şi încheierea a 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică şi unită.

'Am emoţii pentru că eu sper şi îmi doresc să încheiem 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică, europeană, la o societate liberă şi care să fie din nou unită. Acesta este unul dintre cele două fundamente ale programului meu prezidenţial. Vreau să facem toate schimbările de care societatea românească are nevoie, vreau să schimbăm în primul rând profilul preşedintelui - de la un generator de crize la un adevărat reprezentant al intereselor publice şi la cel care înlesneşte dialogul între diversele categorii sociale şi puteri ale statului. Cred că avem nevoie de unitate', a spus Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta şi-a lansat candidatura la alegerile prezidenţiale la 20 septembrie pe Arena Naţională.

Programul prezidenţial al lui Victor Ponta se intitulează 'Victor Ponta preşedinte - Marea Unire a românilor şi cuprinde zece obiective: Proiectul unui preşedinte util, care uneşte şi construieşte; Egalitate de şanse în societate; Dreptate până la capăt; România, stat euro-atlantic puternic, bazat pe o economie de top în regiune; Tinerii - viitorul României; O naţiune sănătoasă; Securitatea naţională şi siguranţa cetăţeanului; România digitală; Promovarea culturii româneşti; O societate echitabilă.

Klaus Iohannis doreşte funcţia de la Cotroceni pentru a face 'altfel de politică'

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat că a intrat în cursa electorală pentru a face altfel de politică. El a depus la Biroul Electoral Central peste 2.000.000 de semnături de susţinere.

'Acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc, sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică, mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multe soluţii pentru oamenii, pentru România', a declarat Iohannis la depunerea candidaturii la BEC.

CANDIDATI PREZIDENTIALE 2014. Programul prezidenţial al lui Klaus Iohannis se numeşte ''România lucrului bine făcut''. El şi-a propus 11 obiective pentru mandatul său: Educaţia ca resursă de performanţă a României; Economia liberală: competitivitate şi prosperitate; Agricultură performantă şi dezvoltarea satului românesc; Infrastructura ca instrument al europenizării României; Regionalizarea şi descentralizarea ca vectori ai modernizării; Parcursul european al Republicii Moldova ca prioritate naţională; Investiţia în sănătate - o investiţie în viitor; Viziunea fiscal-bugetară: regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean; Cum răspundem la viitorul sistemului de pensii; Reforma instituţiilor politice şi administrative; Demografia - o provocare pe termen lung.

Călin Popescu-Tăriceanu vrea o ţară care să fie caracterizată prin bunăstare

Preşedintele Senatului candidează ca independent şi consideră că România are nevoie de un proiect de ţară care să o ducă pe locul pe care îl merită.

'Proiectul meu se intitulează 'România, a şaptea putere a Europei'. Vreau, pentru ţara mea, mai mult. Vreau, pentru cetăţenii mei, să trăiască mai bine, vreau să fim respectaţi, să fim o ţară demnă, o ţară privită cu respect şi de care oamenii să fie mândri. Vreau o ţară care să fie caracterizată prin bunăstare, dar aceste lucruri nu se pot realiza decât cu multă muncă, cu multă seriozitate şi politica trebuie privită altfel, nu ca până acum - o activitate derizorie, o activitate care, în final, nu reuşeşte să câştige încrederea cetăţenilor', a afirmat Tăriceanu la depunerea candidaturii la BEC.

La lansarea candidaturii sale au fost prezentate mesajele: 'Tăriceanu de partea ta' şi 'Bunăstare şi respect'.

Elena Udrea promite că timp de zece ani va fi doar în slujba ţării

Preşedinta Partidului Mişcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a susţinut că ar fi potrivită să conducă România în etapa istorică în care se află acum.

CANDIDATI PREZIDENTIALE 2014. 'Promit că timp de zece ani voi fi doar în slujba ţării. România frumoasă înseamnă România în care oamenii au motiv să zâmbească pe stradă. Aş vrea să văd români liniştiţi, români care nu sunt încrâncenaţi, apăsaţi de gânduri că poate ziua de mâine le aduce mai rău', a afirmat Udrea la depunerea candidaturii la BEC.

Potrivit Elenei Udrea, alegerile din toamnă sunt importante, pentru că marchează un moment istoric în evoluţia ţării.

Duminică, după mitingul de lansare a candidaturii, Elena Udrea a precizat că îşi va prezenta programul politic şi viziunea sa pentru alegerile prezidenţiale 'în zilele următoare'.

Teodor Meleşcanu va depune toate eforturile ca România să revină într-o stare de normalitate

Meleşcanu candidează ca independent şi susţine că va depune toate eforturile ca România să revină într-o stare de normalitate, prin legalitate.

'Fac acest pas cu multă încredere, este un pas de maturitate după o viaţă pe care am dedicat-o ţării mele. Am decis, în mod responsabil, să îmi prezint candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în stat, cea de preşedinte. Sunt hotărât să o fac cu înţelepciune şi profesionalism', a afirmat, Meleşcanu la BEC.

Acesta a afirmat că va lupta pentru o ţară în care instituţiile să funcţioneze, Parlamentul, Guvernul şi preşedintele să colaboreze în interesul cetăţenilor, o Românie în care toate aceste lucruri să se facă pe baza prevederilor legale, nu prin decizii, prin acte de voinţă unică a unei persoane sau a alteia.

Monica Macovei garantează siguranţa naţională a României

Monica Macovei candidează ca independentă şi vrea ca România să rămână pe direcţia Vest şi să garanteze siguranţa naţională a ţării noastre.

CANDIDATI PREZIDENTIALE 2014. ''Dacă toţi cei care cred în mine mă vor vota din primul tur, vom învinge. Şi David l-a învins la Goliat. (...) Candidez pentru că vreau ca România să rămână pe direcţia Vest şi să garantez siguranţa naţională a ţării noastre'', a spus Macovei la depunerea candidaturii la BEC.

Ea a adăugat că doreşte ca toate contractele cu statul din ultimii 25 de ani să fie verificate.

Monica Macovei a anunţat că îşi va lansa candidatura 'pe bucăţi şi prin evenimente şi prin muncă'.

Kelemen Hunor vrea o Românie puternică, o Românie respectată în UE

Pentru preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cuvântul-cheie în campania prezidenţială va fi respectul.

'Cuvântul-cheie în această campanie prezidenţială pentru mine va fi respectul. Vreau o Românie respectată, o Românie puternică, o ţară respectată în Uniunea Europeană şi în această regiune, iar eu cred că în acest moment avem toate pârghiile şi atuurile de a deveni un stat puternic în regiune', a declarat Kelemen Hunor la depunerea candidaturii la BEC.

Dan Diaconescu este candidatul oamenilor de rând

Preşedintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu, consideră că este pentru prima oară când oamenii de rând au un candidat la Preşedinţie.

'Din informaţiile noastre, sunt singurul candidat înscris în această cursă prezidenţială care nu are legătură cu serviciile secrete, nici cu acelea româneşti, nici cu acelea din străinătate. Este pentru prima oară când oamenii de rând din ţară au un candidat la Preşedinţie', a spus Diaconescu la depunerea candidaturii.

Constantin Rotaru îşi încearcă din nou şansele la prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), Constantin Rotaru, a făcut referire la depunerea candidaturii la primii doi preşedinţi ai României, care în opinia sa 's-au comportat ca nişte spectatori care i-au lăsat pe toţi lupii hulpavi să distrugă ţara numai din dorinţa de a sta confortabil la Cotroceni', iar al treilea şef de stat, 'autointitulat preşedinte-jucător, s-a plasat din start în afara Constituţiei şi în fruntea celor care au vrut să facă regulile în România'.

Conform datelor BEC din 2009, Constantin Rotaru a candidat la alegerile prezidenţiale din acel an din partea Partidului 'Alianţa Socialistă', obţinând peste 43.000 de voturi.

Corneliu Vadim Tudor şi-a vândut maşina ca să aibă bani de campanie electorală

El a declarat la sediul BEC că 'ţara este o catastrofă'.

'Ţara nu se îndreaptă către o catastrofă, ţara este o catastrofă. Nu mai funcţionează nimic. Justiţia nu funcţionează, serviciile secrete uneori funcţionează împotriva interesului naţional', a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Politicianul a făcut apel la curajul de a privi realitatea şi a dat ca exemplu cetăţenii polonezi, cehi şi unguri.

Mirel Mircea Amariţei speră ca aceia care candidează să trateze cu responsabilitate acest demers

Liderul partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariţei, speră ca această campanie electorală să fie luată în serios de candidaţi.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. 'Sperăm să se ia în serios această competiţie electorală, care de 25 de ani a fost doar un circ, şi cred că ne-am săturat cu toţii să asistăm la tot felul de scenarii. Sperăm ca aceia care candidează să trateze cu responsabilitate acest demers', a declarat Mirel Mircea Amariţei.

El a spus că nu îi este frică de niciun contracandidat.

Szilagyi Zsolt vrea să relanseze dialogul româno-maghiar

Szilagyi Zsolt şi-a depus candidatura la Preşedinţie din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

'Vrem ca elita politică românească, opinia publică din ţară să gândească nu numai centralist, cum s-a întâmplat până acum, dar şi conform regionalismului european. (...) România este un stat supracentralizat şi corupt, din păcate. Credem că o reformă structurală se impune, modelul de urmat pentru noi este cel german, austriac sau elveţian', potrivit lui Szilagyi Zsolt.

Candidatul PPMT a spus că vrea să relanseze dialogul româno-maghiar.

Gheorghe Funar vrea să schimbe radical şi în bine viaţa politică românească

Gheorghe Funar şi-a depus candidatura la Preşedinţie ca independent.

El consideră că este singura şansă pe care o are poporul român pentru a pune capăt 'dictaturii partidelor politice' împotriva neamului românesc, pentru a salva ţara, a asigura un viitor fericit românilor şi a reunifica statul este să îl voteze.

William Brînză se doreşte a fi un preşedinte al tuturor românilor

Fostul deputat William Brînză şi-a depus candidatura la Preşedinţie din partea Partidului Ecologist Român. El este de părere că după alegerile prezidenţiale România nu trebuie să mai pară o familie destrămată.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. 'Noi vom avea un altfel de campanie electorală. Vom fi o echipă de centru, câştigătoare, astfel încât în turul al doilea să fie prezent candidatul PER. Programul de campanie nu va fi strict ecologist. Practic vom promova o ecologie politică prin introducerea şi respectarea principiilor de bază ale ecologiei în conceperea şi implementarea politicii economice şi sociale în sensul respectului instituţiilor statului şi al clasei politice faţă de cetăţean şi natură, faţă de echilibrarea relaţiilor economice şi sociale dintre generaţii şi păstrării şi dezvoltării patrimoniului', a spus Brînză, în momentul anunţării candidaturii.

Campania electorală pentru primul tur de scrutin va debuta vineri, 3 octombrie.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va fi pe 2 noiembrie iar cel de-al doilea se va desfăşura pe 16 noiembrie.

Au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale 18.313.698 de cetăţeni români şi 18.321.512 pe 16 noiembrie, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ