Iohannis riscă să plătească cu aceeași monedă trădarea USL

| 30 sep, 2014

Klaus Iohannis se află în situația în care ar putea fi trădat pe ultima sută de metri a bătăliei electorale pentru Cotroceni de nimeni alții decât de partenerii săi de alianță.

Emil Boc este cel care anunță că, pe baza nemulțumirii generale din PDL, cauzată de faptul că partidul nu susține un candidat propriu pentru funcția supremă în stat, mulți democrat-liberali o vor sprijini pe Elena Udrea. Practic, Iohannis riscă să plătească cu aceeași monedă trădarea USL.

Scenariul pare cunoscut, nu este prima dată când în tabăra liberalilor trădătorul devine trădat. Și la acest capitol, Crin Antonescu a fost deschizător de drumuri pentru Iohannis, fiind primul asupra căruia s-a abătut, am putea să-i spunem, blestemul Brătienilor. Fostul președinte al liberalilor a plătit cu aceeași monedă trădarea partenerilor de alianță, prin ruperea celei mai mari construcții politice a României postdecembriste, dar și trădarea partenerilor europeni, prin trecerea PNL în familia popularilor europeni, Antonescu fiind trădat chiar de către cel pe care îl adusese să joace la masa celor mari, Iohannis. Acum, cu doar câte zile înainte de startul oficial al campaniei prezidențiale, prezidențiabilul ACL se află în situația în care nu poate fi sigur de sprijinul aliaților în cursa electorală, fiind foarte probabil ca aceștia să-l trădeze, așa cum a trădat el votanții USL și pe cei 7,4 milioane de români care l-au demis pe Băsescu în 2012, forțând ruperea alianței cu PSD, în detrimentul uneia cu PDL și adoptând, aproape integral, retorica președintelui.

Citeşte şi: Emil Boc face ce știe mai bine – osanale închinate lui Klaus Iohannis

Ca un adevărat Nostradamus, Emil Boc creionează în culori sumbre trădarea lui Iohannis de către democrat-liberali. „Cunosc foarte bine partidul şi credeţi-mă că sunt mulţi colegi de-ai mei care, de asemenea, o vor susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale. Îmi este greu să înţeleg cum se poate gândi cineva că după ce ani de zile PNL şi PDL s-au aflat la cuţite, acum PDL trebuie nu doar să dea mâna cu liberalii, dar şi să renunţe la un candidat propriu pentru Klaus Iohannis. În teritoriu, rănile războiului politic dintre cele două partide nu s-au cicatrizat. Pot să vă spun că sunt foarte mulţi colegi de partid care nu văd cu ochi buni această unire în cuget şi simţiri cu PNL”, a explicat edilul Clujului.

Trecând peste faptul că Boc este un proscris al PDL, oaia neagră a partidului și exceptând faptul că acesta se află în mod oficial în campanie electorală pe Udrea, argumentele aduse de acesta sunt logice și raționale. Din nefericire, însă, pentru ACL, nici Iohannis și nici Blaga nu au înțeles că deciziile luate de centru, în spatele ușilor închise, în pot fi impuse celor din teritoriu fără a exista consecințe dintre cele mai nefaste pentru întreaga formațiune politică și pentru viitorul prezidențiabilului în cursa pentru Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2014
cantautor
mahalagisme...
am citit si am ramas neplacut surprins:
"..... exceptând faptul că acesta se află în mod oficial în campanie electorală pe Udrea "
ori esti proasta(ai probleme cu scrierea),ori esti nesimtita,ori esti Ferenczy,cel obsedat de pitici ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ