Iohannis: Valorile și tradiția musulmană - o contribuție de neînlocuit la bogăția etnică și religioasă a României

| 09 iul, 08:32

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Cina de Iftar, prilej cu care a afirmat că a valoriza identitățile locale, culturale ori religioase într-un proiect național amplu înseamnă o Românie puternică.

"În această ecuație, diversitatea culturală, minoritățile etnice și religioase ale României își găsesc un rol propriu, prin fundamentele morale ale existenței lor sociale, prin punțile pe care pot să le creeze între oameni, comunități și țări. A valoriza identitățile locale, culturale ori religioase într-un proiect național amplu înseamnă o Românie puternică. O Românie puternică este țara care poate aduce fiecărui român — cetățean european — o viața cu mai multe oportunități și drepturi mai bine respectate de autorități. În această Românie este locul dumneavoastră, în acest proiect vă regăsiți cu majoritatea, cu celelalte minorități și culte", a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că privește participarea la Cina de Iftar ca un gest normal și necesar, prin care statul român își manifestă respectul pentru comunitatea și pentru cultul musulman.

"Personal, mă bucur de oportunitatea de a mă întâlni cu reprezentanții unei comunități ce aduce, împreună cu celelalte minorități din România, o importantă valoare adăugată dezvoltării umane și progresului colectivităților", a arătat Iohannis.

Comunitatea musulmană se bucură de toate drepturile prevăzute de Constituție și de sprijinul statului, a susținut președintele.

"Dobrogea ca regiune și România ca țară vă sunt dumneavoastră 'acasă'. Comunitatea musulmană se bucură, și nu doar prin declarații, ci prin fapte concrete, de toate drepturile prevăzute de Constituție și de sprijinul statului. Relația dumneavoastră cu ceilalți cetățeni ai României, indiferent de limba lor maternă ori de felul cum se roagă, este — mă bucur să citez aici o declarație a muftiului Cultului musulman din România — 'una de frățietate și corectitudine'", a punctat șeful statului.

Klaus Iohannis a adăugat că cetățenii comunității musulmane din România împart cu națiunea din care fac parte preocupări și aspirații comune, printre care proiectul european și angajamentul nord-atlantic, iar proiectele naționale sunt indisolubil legate de rezultatele aplicării în politică, în mod concret, a respectului pentru valorile și drepturile umane fundamentale, pentru principiile statului de drept.

"La începutul lunii postului m-am adresat comunității dumneavoastră cu urarea de a primi în această perioadă binecuvântarea lui Dumnezeu și de a regăsi în Ramazan forța credinței, căldura familiei, puterea iertării și sentimentul solidarității cu cei din jur. Vreau să închei (...) prin a repeta: valorile și tradiția dumneavoastră sunt o contribuție de neînlocuit la bogăția etnică și religioasă a României, precum și la clădirea unei societăți a înțelegerii, toleranței, dialogului și păcii", a conchis președintele Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 10:11
doina
sellectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
09 iul, 19:44
Dani
Rusine Domnule presedinte
Am facut mare gresala votandu-va. Am crezut ca veti face ceva benefic pentru Romania. V-ati turcit la fel ca si ponta si vreti sa transformati Romania in ceea ce turcii nu au reusit in sute de ani de ocupatie: un pasalak turcesc. Rusine Rusine Rusine

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ