Ionică-trăienică şi lupul

| 12 dec, 2013

Când, în sfârşit, fiara şi-a făcut apariţia în carne şi oase şi foame, degeaba a strigat mincinosul, nu s-a mai deranjat nimeni să-l creadă. Nu se mai ştie nimic de el de atunci! Trăienică seamănă mult cu Ionică.

Ştiţi povestea lui Ionică, băiatul cam năzdrăvan şi inconştient care, ca să-şi bată joc de săteni, s-a-ntors de câteva ori de la oile pe care le păzea, urlând că vine lupul? Evident, oamenii au sărit cu mic, cu mare, dar inutil, pentru că animalul nu exista decât în mintea puţină a farsorului. Ei bine, când, în sfârşit, fiara şi-a făcut apariţia în carne şi oase şi foame, degeaba a strigat mincinosul, nu s-a mai deranjat nimeni să-l creadă. Nu se mai ştie nimic de el de atunci! Trăienică seamănă mult cu Ionică.

A avut toată puterea pe care şi-a dorit-o. A fost investit cu un imens capital de încredere de cei care s-au lăsat păcăliţi de naturalul lui talent în relaţii publice, propagandă şi manipulare. România era pregătită pentru un altfel de preşedinte, mai implicat, mai atent, mai incisiv. Dar şi corect, echilibrat, responsabil! A profitat, s-a prefăcut, a câştigat! Mulţi erau dispuşi să se lupte pentru el nu doar cu un lup, ci cu toate haitele care ar fi îndrăznit să se opună desticăloșirii statului de către armata de arhangheli.

Şi-a bătut joc nu doar de cei care l-au votat şi sprijinit, ci de toată ţara. A minţit, a înşelat, a complotat, a manipulat, a trădat, s-a contrazis, şi-a încălcat cuvântul, şi-a folosit puterea doar în interesul propriu şi al protejatelor sale. În loc de ordine şi linişte, a aruncat naţiunea în haos şi conflict perpetuu. Din cauza lui, oamenii au ajuns, disperați, să voteze pe oricine purta ștampila USL. Și nu oricine merita!

Mi-ar fi plăcut să am un preşedinte în care să am încredere. Pe care, atunci când iese public şi atrage atenţia că guvernul a greşit sau e pe cale s-o facă, să-l cred, pentru că-mi va fi demonstrat că a fost mereu corect şi imparţial, că acţiunile lui nu sunt motivate de ambiţii personale, umori şi strategii egoiste. Aş fi vrut un preşedinte care să contrabalanseze puterea prea mare pe care o are actuala majoritate parlamentară. Care să vegheze la independenţa justiţiei, nu s-o folosească pentru a scăpa de adversari politici sau pentru a-şi şantaja amicii trecători.

Dar Ionică-trăienică a strigat de atâtea ori “Lupul!”, când singurul prădător din zonă era el însuşi, încât acum nu-l mai crede aproape nimeni. Chiar dacă, probabil, uneori are dreptate. Din păcate, chiar şi în acest mod face rău ţării. A compromis ideea de mediator al societăţii şi a transformat orice discuţie despre problemele ei serioase într-un conflict politic, cu mize personale, care ajuns să scârbească aproape pe toată lumea!

www.RaduHerjeu.ro

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2013
cantautor
Deutsche Welle: Adio democraţie, bun găsit feudalism

În cine mai pot avea românii încredere? La ora în care la Kiev se pregătea dezlănţuirea represiunii, o parte din massmedia şi majoritatea parlamentarilor şi-au dat mâna, pecetluind soarta democraţiei româneşti.
În cine, aşadar, mai pot avea românii încredere? După eşuatul puci din 2012, la un an după confirmarea puciştilor la putere, prin alegeri şi după marţea neagră, în care reprezentaţii majorităţii parlamentare şi-au atribuit lor şi clienţilor lor oligarhici superimunitate şi privilegii feudale în faţa legii, această întrebare nu e nici academică nici expediabilă. În ajunul anului electoral 2014 e o întrebare vitală pentru supravieţuirea democraţiei româneşti.

În mod normal, la această întrebare ar fi chemaţi să răspundă chiar cei cărora românii le-au încredinţat, în 2012, frâiele statului. Or, guvernanţii şi parlamentarii puterii par extenuaţi de efortul de a găsi formule legislative convenabile spre a amnistia legiunea de demnitari corupţi ajunşi după gratii sau riscând să ajungă după gratii graţie reformei justiţiei efectuate cândva de cuplul Băsescu-Macovei.
În ziua de 10 decembrie, această reformă a fost lichidată. La data care va intra probabil în istorie ca "marţea neagră a parlamentarismului românesc", deputaţii au luat cu asalt legea, punându-se deasupra ei. Mai degrabă în taină, decât pe faţă, fără dezbateri publice, la adăpostul unui vot al Comisiei Juridice conduse de un membru al PC, partidul fondat de un fost securist, parlamentarii s-au repezit să prefacă normele statului de drept în inversul lor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ