Judecătorul Mustaţă, despre privatizarea ICA: Aş lua şi eu, să dea dracu!/60 milioane să iei cu 100 de mii

| 27 mai, 2014

Judecătorul Stan Mustaţă, trimis în judecată pentru corupţie, a discutat în mai multe rânduri cu complicii săi despre dosarul privatizări ICA în care inculpat este Dan Voiculescu, magistratul susţinând că ar fi şi el dispus să ia cu 100.000 euro bunuri de 60 milioane euro.

Stan Mustaţă a făcut parte din completul de magistraţi de la Curtea de Apel Bucureşti care a judecat dosarul privatizării ICA.

În rechizitoriul DNA prin care Stan Mustaţă a fost trimis în judecată apar interceptări ale convorbirilor purtate de judecător cu complicii săi în care aceştia discută şi despre dosarul ICA.

Astfel, în ziua de 24 aprilie 2014, în locuinţa Ion Boraciu a avut loc o nouă întâlnire, la care au participat Stan Mustaţă, Mariana Curea (grefieră la Curtea de Apel Bucureşti) şi Florian Alexandru.

La un moment dat, Stan Mustaţă şi cei doi complici s-au retras în grupul sanitar al imobilului, unde au discutat despre dosarele în care urmau să ceară mită pentru a da soluţii favorabile unor inculpaţi.

'Inculpaţii au revenit în camera de zi şi, la un moment dat, Stan Mustaţă a surprins o ştire la televizor referitoare la dosarul privind privatizarea ICA: Î...! Uite-i omu' meu! Uite-i omu' meu PANTIŞ! PANTIŞ e omul meu! PANTIŞ e omul meu! L-a pus VOICULESCU! Păi, el a vândut aia... A vândut... A vândut... cum, ăla, cum îi spune? Bunuri de şaizeci de milioane...', se arată în rechizitoriul DNA.

Stan Mustaţă le-a adus la cunoştinţă interlocutorilor săi şi faptul că urmează să pronunţe o soluţie în acest dosar şi, mai mult, s-a antepronunţat: '...[neinteligibil]... altul, tot de acolo! A.D.S. Exact în dosarul ăla e! Ma.... Uite, au negat că au fost constrânşi să privatizeze ICA. Ăla-i ICA - Institutul Cercetări Alimentare. ...[neinteligibil]... că se apropie pronunţarea mea. Marţi am pronunţare, MARIANA ştie! Da' de ce nu dă martorul ăla care a zis clar: 'Domnule, eu, când am scris că este furăciune, că e subevaluată...' şi l-au dat afară? Pe ăla de ce nu-l dă? De ce? Pe ăla de ce nu-l dă? Un alt martor. L-au dat afară! Ăla era şef serviciu, nu era, mă... frecatores! Şef serviciu! I-a zis: 'Ia fă-mi dumneata evaluare ca să trecem în... să privatizăm!'. Şi ăla a făcut un: 'Domne, e greşit ce s-a făcut acolo!'. Păi, cum să vinzi bunuri de şaizeci de milioane...Ai lua...? Aş lua şi eu, să dea dracu', aş împrumuta la toţi! Cu o sută de mii? Cu o sută cinci mii! Deci, de şaptezeci de ori mai puţin! (...) Bă, tu auzi? Şaizeci de milioane să iei cu o sută de mii?''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ