Judecătorul Mustaţă, despre cazul Voiculescu: Tu nu poţi să-i faci la dosarul ăla vânt?'/Păi asta şi fac!

| 27 mai, 2014

Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti dorea 'să scape' de dosarul în care Dan Voiculescu este judecat pentru privatizarea frauduloasă a ICA, deoarece magistratul nu dorea să se afle în atenţia presei şi a opiniei publice.

În rechizitoriul DNA, prin care Stan Mustaţă a fost trimis în judecată pentru corupţie, există mai multe pasaje cu interceptări ale discuţiilor avute de magistrat cu complicii săi, referitor la dosarul lui Dan Voiculescu.

Stan Mustaţă a făcut parte din completul care a judecat dosarul ICA.

Astfel, în data 11 martie 2014, Ion Boraciu s-a întâlnit la biroul său cu Stan Mustaţă, Mariana Curea (grefieră la Curtea de Apel Bucureşti), Florian Alexandru şi Ciprian Moraru.

Ion Boraciu i-a sugerat judecătorului Stan Mustaţă să 'scape' de dosarul penal privind pe Dan Voiculescu ('Tu nu poţi să-i faci la dosarul ăla vânt, să nu-l mai ai?'), magistratul fiind în asentimentul interlocutorului său ('Păi, asta-i fac!'), iar grefiera Mariana Curea a adăugat: 'Se abţine şi dacă i-o admite, a scăpat'.

'Motivul determinant al solicitării inculpatului Boraciu Ion se regăseşte în dorinţa de a proteja interesele grupării criminale din care făceau parte, membrii grupului devenind vulnerabili în eventualitatea în care judecătorul Mustaţă Stan ar fi fost obiectul atenţiei publice, prin judecarea unui dosar penal de interes public', se arată în rechizitoriul DNA.

La 12 martie 2014, în biroul lui Ion Boraciu din Colentina are loc o nouă discuţie despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Astfel, Ion Boraciu i-a solicitat lui Stan Mustaţă detalii despre dosarul penal privind pe Dan Voiculescu: '...şi de aia m-am... îi faci amânare... cerere, nu?', 'Cine-i număru' unu acolo, tu sau...?', iar judecătorul l-a lămurit că era el conducea completul de judecată ('Eu. Mă dau...(neinteligibil)...').

Într-o altă discuţie din data de 5 martie 2014, Ion Boraciu l-a sfătuit pe Stan Mustaţă ca, pe viitor, în vederea asigurării conspirativităţii convorbirilor telefonice şi a întâlnirilor, să nu-l mai sune de pe telefonul personal: 'Te rog frumos! Mai ai vreo nevoie de la servici, ia telefonu' lu' un jandarm'.

Astfel, pentru a explica de ce îi ceruse judecătorului să nu-şi mai folosească telefonul personal, Ion Boraciu le-a explicat altor doi interlocutori că Stan Mustaţă era 'vizat' în cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că nu întâmplător dosarele lui Dan Voiculescu fuseseră repartizate la acesta şi la celălalt membru al completului de apel, judecătorul Duţă Florică, dialogul desfăşurându-se în şoaptă: 'Nu ai cum...ăştia doi ...[neinteligibil]... Ăştia sunt cei mai vizaţi judecători din Curtea de Apel. Chiar de ...[neinteligibil]... Toate alde ăia, ăştia, le-a dat la alţii şi toţi i le dau lu' ăsta. ...[neinteligibil]... Hm? Cu băiatul ăsta... dosarul ăsta. Cel mai greu dosar din justiţia română...[neinteligibil]...'.

De asemenea, Ion Boraciu a demonstrat că deţinea informaţii referitoare la cele două dosare penale ale lui Dan Voiculescu: 'Omul n-are nimic. ...[neinteligibil]... gata ...[neinteligibil]... n-are nimic...[neinteligibil]... Da, da. N-are omu' nimic. E băgat forţat. Cum e şi cu acuma, cu... cum l-a arestat p-ăla cu RCS RC... l-a luat şi pe el şi pe fii-sa! ...[neinteligibil]... Păi, el fondatorul la ...[neinteligibil]... şi el pe acolo... S-a dus şi el acolo, prostul. Şi aicea la fel ...[neinteligibil]... nici n-are treabă ...[neinteligibil]... nici o problemă...[neinteligibil]... Zice că i-a zis lu' Florin el: 'Cumpără, mă, aia!' De-aia e luat. ...[neinteligibil]... Păi, cu dovezi, deci...' inclusiv informaţii referitoare la pronunţarea instanţei de apel: '...[neinteligibil]... poate aşa, să lase să curgă până în decembrie Nici eu nu mai ştiu...[neinteligibil]...'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ