Kelemen Hunor: UDMR condamnă actele de violență de orice natură și se delimitează de manifestările extremiste

| 01 dec, 20:45

Președintele UDMR Kelemen Hunor a condamnat, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, "intenția actului de violență care, conform informațiilor apărute în presă, urma să fie pus în practică de către președintele filialei din Târgu Secuiesc a 'Mișcării Tinerilor din 64 de Comitate' pe 1 decembrie, sub forma unui atentat'.

Președintele UDMR a punctat că organizația pe care o conduce se delimitează ferm de manifestările extremiste și pledează pentru conviețuire pașnică, respect reciproc și toleranță.

'UDMR condamnă actele de violență de orice natură și se delimitează ferm de manifestările extremiste, surse ale relațiilor tensionate dintre comunități. Considerăm că doar conviețuirea pașnică, respectul reciproc și toleranța pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate și spre un viitor construit temeinic de comunitățile care o alcătuiesc', a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că 'UDMR consideră instrumentele democrației parlamentare și cele al dialogului politic drept singurele instrumente legitime'.

Kelemen Hunor și-a manifestat, totodată, "speranța că demersurile autorităților competente vor fi corecte în ceea ce privește investigarea acestui caz".

De asemenea, președintele UDMR i-a mai îndemnat pe actorii vieții publice "la o abordare calmă și responsabilă a problemei în cauză".

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 22:02
klau_ss
TOATE PARTIDELE MAGHIARE SCOASE INAFARA LEGII...ca sunt destule.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ