Klaus Iohannis a ajuns în Croaţia. Se întâlneşte cu mai mulţi oficiali

| 15 iun, 16:23

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns luni în Croaţia, unde efectuează o vizită oficială de două zile şi are întâlniri cu mai mulţi oficiali croaţi, transmite Agerpres.

Înainte de plecarea la Zagreb, şeful statului a declarat că va transmite oficialilor cu care va avea convorbiri dorinţa României privind o colaborare regională mai strânsă, el arătând şi că se doreşte să se dea un nou impuls dialogului şi relaţiilor regionale cu Croaţia.

"Există de ambele părţi dorinţa de a da de la cel mai înalt nivel un nou impuls dialogului şi relaţiilor bilaterale. În egală măsură suntem interesaţi de o cooperare strânsă care vizează consolidarea perspectivei europene a statelor din regiunea Balcanică", a spus şeful statului, la Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea în Croaţia.

Iohannis a precizat că la Zagreb va avea schimburi de opinii privind evoluţiile din vecinătatea UE şi alte teme internaţionale de actualitate. "Voi transmite interlocutorilor din Croaţia dorinţa noastră pentru o colaborare regională mai strânsă, care să contribuie la asigurarea prosperităţii şi securităţii în regiunea Balcanilor şi a vecinătăţii estice a UE", a spus preşedintele Iohannis.

Luni după-amiază, şeful statului român va avea, la sediul Guvernului croat, convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Croaţia, Zoran Milanovic.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, la Palatul Prezidenţial din Zagreb, unde va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale cu preşedintele Republicii Croaţia, Kolinda Grabar-Kitarovic. Cei doi şefi de stat vor susţine o declaraţie de presă comună.

Tot în cursul serii de luni, la Palatul Prezidenţial din Zagreb, se va desfăşura dineul oficial oferit de preşedintele Republicii Croaţia în onoarea omologului său român.

În a doua zi a vizitei, marţi, preşedintele Klaus Iohannis va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial "Vocea victimelor croate - Zidul durerii".

Totodată, şeful statului român se va întâlni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu preşedintele acestui for, Josip Leko.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Iohannis în deplasarea externă fac parte consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, secretarul de stat în MAE George Ciamba şi deputatul Uniunii Croaţilor din România Giureci-Slobodan Ghera.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ