Klaus Iohannis, mesaj pentru romi:""Diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate"

| 08 apr, 12:59

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj comunităţii rome din România, cu ocazia "Zilei Internaţionale a Romilor" care este sărbătorită astăzi, 8 aprilie. "Diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate și, în același timp, o poate face mai tolerantă și mai inclusivă", scrie preşedintele, în mesajul său.

"Cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, doresc să-i felicit pe cetățenii etniei rome. Cred că diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate și, în același timp, o poate face mai tolerantă și mai inclusivă.

O asemenea zi este un prilej de sărbătoare, dar și de reflecție asupra problemelor cu care se confruntă comunitățile și cetățenii de etnie romă. A recunoaște dificultățile și mai ales a găsi soluții pe termen lung, prin eforturi comune și dialog între toți cei responsabili, reprezintă o probă de maturitate a societății. Incluziunea socială a tuturor grupurilor defavorizate sau vulnerabile este legată de proiectul unei Românii moderne - o țară care susține și promovează educația, cultura, performanța și unitatea în diversitate, care apreciază fiecare individ și oferă oportunități fără discriminare.

Transmit încă o dată urările mele sincere cetățenilor români de etnie romă cu ocazia acestei Zile", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ziua Internaţională a Romilor a fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care s-a desfășurat la Varșovia. A fost aleasă această dată în amintirea zilei de 8 aprilie 1971, când a avut loc, lângă Londra, prima reuniune la nivel internațional a reprezentanților etniei rome.

Citeşte şi: Europa Liberă, despre concediul lui Iohannis: Graba de a pleca în vacanță contrastează mult cu lentoarea sa politică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ