Schimbări MAJORE la Cotroceni. Klaus Iohannis, investiţie de zeci de mii de euro

| 09 apr, 10:29

Imediat după instalarea în funcţie, purtătoarea de cuvânt a lui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, a criticat pe Facebook modul în care arată interiorul Palatului Cotroceni şi absenţa unor minime dotări pentru angajaţi, cum ar fi o cantină. Deşi a fost criticată de o parte a opiniei publice, purtătoarea de cuvânt are parte şi de bucurii: lucrurile se schimbă exact în direcţia sugerată.

La începutul acestei luni, Administraţia Prezidenţială a achiziţionat, printr-un contract cu atribuire directă, echipamente profesionale de bucătărie de la o firmă din Ploieşti. Pentru achiziţionarea acestora, administraţia a cheltuit 127.410 lei, adică aproximativ 29.000 de euro. Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat pentru ziarul Ring că echipamentele urmează să fie folosite pentru redeschiderea fostei cantine de la Palatul Cotroceni.

Redeschiderea cantinei nu este singura investiţie de la Palatul Cotroceni. În ultima perioadă, Administraţia Prezidenţială a cheltuit 48.000 lei pentru lucrări de zugrăvire şi 63.000 lei pentru servicii de întreţinere pentru centralele termice. Totodată, a fost comandat un studiu de fezabilitate, al cărui cost se ridică la 30.700 de lei, pentru lucrări de intervenţie.

Ce spunea Tatiana Niculescu Bran în decembrie 2014:

"Multe birouri mai păstrează încă mobilierul vetust din vremea comunismului, covoare înflorate pe fond roșu închis, perdele grena, canapele cu perne de catifea de un gust îndoielnic și, peste toate, mirosul îmbâcsit al hotelurilor comuniste. Te aștepți ca, dând la o parte colțul unei cortine care acoperă o ușă, să găsești, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceaușescu. Opulența unor birouri imense și întunecate se combină cu starea precară a instalațiilor sanitare. Pe holuri, doamne în halate au aerul că trebăluiesc de zor. Niște oameni copleșiți de respect deschid și închid uși. Unde sunt portari ceremonioși, te-ai aștepta să fie și pitari, paharnici, medelniceri, stolnici ori cluceri. Dar la Cotroceni nu se mănâncă, deși angajații administrației petrec 10-12 ore pe zi la locul de muncă. Nu există cantină, nu există nici măcar un chioșc cu napolitane expirate și Coca-Cola. În schimb, dacă ți-e sete, formezi un număr de interior și cineva sosește cu o tavă pe care se află o sticlă cu apă și un pahar. “Permiteți să mă prezint: sunt cutare (plus grad SPP) și v-am adus apa. Vă rog să semnați acest bon.” Și semnezi bonul de plată din care rezultă că ai consumat la data de... o sticlă cu apă."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ