KLAUS IOHANNIS, ultimul comentariu pe FACEBOOK. Este TULBURĂTOR!

| 01 feb, 16:33

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, pe pagina sa personală de Facebook, trecerea în nefiinţă a doi importanţi preşedinţi europeni, îndemnând la un moment de reculegere în memoria celor doi, fostul preşedinte al Germaniei, Richard von Weizsäcker și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să amintească, prin comentariul făcut pe pagina sa de Facebook, decesul celor doi foşti preşedinţi şi eforturile acestora de a-şi reconstrui ţările, după căderea comunismului în Europa.

"Două figuri emblematice ale Europei postcomuniste, Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, s-au stins din viață în aceste zile. Ambii au cunoscut bine perioada războiului rece și, după căderea comunismului în estul Europei, s-au implicat cu toată forța în reconstrucția propriilor țări. Despre amândoi aș putea spune că și-au datorat viziunea politică reformatoare dorinței de a-și împăca popoarele cu propria istorie. Cine închide ochii trecutului, spunea Richard von Weizsäcker, e orb față de prezent. Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere. Vă invit pe toți să învățăm de la ei încăpățânarea și curajul de a căuta drumuri noi în viață și în politică."

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ