Liceele cu medii mici la admitere, rezultate foarte slabe şi la BAC

| 16 iul, 2013

O parte dintre liceele unde s-a intrat cu medii mici, în urma repartizării de ieri, au înregistrat rezultate foarte slabe la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta, respectiv promovare cu mult sub media naţională sau chiar niciun candidat înscris la examen, scrie Mediafax.

Potrivit datelor furnizate MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei, în urma repartizării computerizate în licee, cele mai mici medii ale ultimului admis s-au înregistrat la: Liceul Tehnologic "Dan Mateescu" din Călăraşi (ultima medie de admitere - 3,22), Liceul Tehnologic "Nicolae Mihăescu" Târgovişte (3,22), Liceul Teoretic Videle, judeţul Teleorman (3,31), Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" Vişina, judeţul Dâmboviţa (3,32), Liceul Teoretic Piatra, judeţul Teleorman (3,34), Liceul Teoretic Roznov, judeţul Neamţ (3,35), Liceul Tehnologic Halanga, judeţul Mehedinţi (3,36), Liceul Tehnologic Reviga, judeţul Ialomiţa (3,38), Liceul "Alexandru Odobescu" Lehliu Gară, judeţul Călăraşi (3,38) şi Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Bucureşti (3,39).

Două dintre aceste licee, respectiv Liceul Tehnologic Reviga, jud. Ialomiţa, şi Liceul "Alexandru Odobescu" Lehliu Gară, judeţul Călăraşi, nu au avut niciun candidat înscris la bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie. În aceeaşi sesiune, la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu", ponderea de promovare a fost de 16,27%, la Liceul Tehnologic "Nicolae Mihăescu" Târgovişte - 8,16%, iar la Liceul Tehnologic Halanga, judeţul Mehedinţi - 2,74%, potrivit sursei citate.

Există şi o excepţie, Liceul Teoretic Roznov din Neamţ, care a avut rezultate apropiate de media naţională la bacalaureat, înregistrând o pondere de promovare de 48,96%.

Şi în cazul altor licee în care mediile de admitere au fost cele mai mici din judeţ şi toate situate sub 4, regula conform căreia şi promovabilitatea la bacalaureat a fost redusă se confirmă.

În Alba, cea mai mică medie din judeţ, 3,79, s-a înregistrat la Colegiul Tehnologic Silvic din Câmpeni, unde bacalaureatul a fost promovat de 56 din cei 156 de elevi înscrişi. În Bihor, cu cea mai mică medie s-a intrat la Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" din Oradea, unde ultima medie de admitere la clasa de mecanică este 3,58. La acest colegiu, 28 din cei 119 candidaţi înscrişi la bacalaureat au şi promovat.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, pe ultimul loc se află Liceul Teoretic "Constantin Romanu Vivu" din Teaca, profilul servicii, clasa de comerţ, unde s-a intrat cu 3,59. La acelaşi liceu, bacalaureatul a fost promovat de 9 din cei 24 de candidaţi înscrişi. În judeţul Buzău, media cea mai mică, 3,64, s-a înregistrat la Liceul Tehnologic "Victor Frunză" din Râmnicu Sărat, unde 4 din cei 75 de candidaţi înscrişi au reuşit să treacă examenul de bacalaureat.

În ceea ce priveşte judeţul Braşov, ultimul loc la admitere revine Colegiului Tehnic "Remus Răduleţ" (ultima medie - 3,62), specializarea mecanică. La acest colegiu, doar 17 din cei 64 de înscrişi la bacalaureat au trecut examenul.

Cea mai mică medie de admitere în judeţul Cluj a fost 3,73, la Colegiul Tehnic "Raluca Ripan", unde prima medie a fost 7,80. La acest colegiu, 25 din cei 77 de absolvenţi înscrişi la bacalaureat au reuşit în sesiunea din iunie.

În Constanţa, media cea mai mică a fost 3,68, la Liceul Tehnologic "Carsium" din Hârşova, unde numai doi din cei 90 de candidaţi au luat bacalaureatul.

În judeţul Hunedoara, cea mai mică medie cu care a fost repartizat un elev în clasa a IX-a este 3,51, la Liceul Tehnologic "Crişan" din Crişcior. Aici şi promovabilitatea la bacalaureat a fost extrem de redusă, doar 6 din 149 de candidaţi înscrişi reuşind să ia examenul.

În judeţul Mureş, media de intrare cea mai mică, 3,50, s-a înregistrat la Liceul "Constantin Brâncuşi" din Târnăveni, unde 4 din 91 de elevi înscrişi au trecut examenul de bacalaureat.

Cea mai mică medie cu care un elev a intrat la un liceu din Prahova este 3,59, candidatul fiind repartizat la un colegiu tehnic din municipiul Câmpina, colegiu la care 84 din cei 270 de elevi înscrişi la bacalaureat au trecut examenul.

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" din judeţul Sibiu a avut cea mai redusă medie de admitere, 3,80, scorul de promovare la bacalaureat fiind de 24 din 132 de candidaţi.

În judeţul Suceava, cea mai mică medie de admitere, 3,79, a fost înregistrată la Colegiul Tehnic din Siret, la specializarea mecanică, colegiu la care jumătate din cei 247 de candidaţi înscrişi au luat bacalaureatul.

Cea mai mică medie de admitere din judeţul Vaslui, 3,57, s-a înregistrat la la Colegiul tennic "Alexandru Ioan Cuza", din Bârlad, unde 82 din 248 de candidaţi înscrişi au promovat examenul de bacalaureat.

În Vrancea, cea mai mică medie la admitere, 3,82, s-a înregistrat la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focşani. La acest colegiu, 54 din cei 388 de candidaţi înscrişi au luat examenul de bacalaureat în prima sesiune.

În Capitală, printre liceele cu medii mici de admitere la liceu se numără, în afara Colegiului Tehnic "Iuliu Maniu", şi Liceul Tehnologic "Elie Radu" (ultima medie de admitere- 3,82), Liceul "Dimitrie Gusti" (3,78) şi Liceul Tehnologic "Sf. Pantelimon" (4,21), toate trei având rezultate foarte slabe şi la bacalaureat, respectiv ponderi de promovare de 4,75%, 5,46% şi 7,69%.

Tot în Bucureşti, există două licee unde, în urma primei etape de repartizare, nu s-a ocupat niciun loc la anumite specializări. Este vorba despre Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" (niciun loc ocupat dintre cele 29 de la specializarea materiale de construcţii) şi Colegiul Tehnic "Carol I" (niciun loc ocupat dintre cele 29 de la specializarea electric).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ