Liderii PSD nu sunt de acord cu derogări pentru Șerban Nicolae și Daniel Savu

| 30 sep, 17:25

Vicepreședintele social-democraților Olguța Vasilescu a declarat, miercuri, că nu va fi de acord cu o derogare în cazul candidaturilor la președinția partidului depuse de Șerban Nicolae și Daniel Savu, întrucât s-ar încălca regulamentul intern al PSD.

"Nu putem să fim de acord, pentru că avem legislație. Atunci când candidăm fiecare la Parlamentul României, la funcția de primar, trebuie să vii cu un număr de semnături. Exact asta trebuie să se întâmple și în partid. Dacă nu ești în stare să iei votul măcar din filiala ta locală și din 10% din filialele partidului, eu zic că nu are rost să candidezi. Din păcate, am mai avut situații — și vi le aduceți aminte foarte bine — când a candidat un domn nu-mi mai aduc aminte cum îl chema (...) de la Dorohoi, Andrei Alexandru, care au luat două voturi și, până la urmă, nu au făcut altceva decât să arunce în derizoriu alegerile partidului", a afirmat Vasilescu, înainte de ședința CExN al PSD.

În opinia sa, Savu și Nicolae nu se gândesc foarte serios la candidatură, ci mai degrabă la "scandal". "Atunci când ești pesedist știi foarte clar cum merge partidul, cum este el organizat și nu cred că se gândește nimeni că poate să-l bată pe Liviu Dragnea", a susținut Olguța Vasilescu.

Nici baronul local Oprișan nu vrea derogări

"Categoric nu voi vota pentru derogări. Trebuie înțeles un lucru cât se poate de clar, regulile pe care le-au făcut conducătorii PSD — și mă refer la membrii Comitetului Executiv — trebuie respectate. Eu, unul, m-am săturat de reguli pe care le stabilim și după aia venim să le încălcăm. Nu! Un partid serios își respectă propriile reguli și trebuie înțeles un lucru, ca să candidezi independent la funcția de primar, de președinte al României îți trebuie un număr de semnături. Ca să înregistrezi un partid în Registrul partidelor îți trebuie un număr de membri", a spus Oprișan înainte de începerea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Citește și:  Secretarul general al PSD: Doar unul din cei trei candidați la șefia partidului îndeplinește condițiile din regulament

Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a declarat miercuri că și-au depus candidatura pentru președinția partidului trei persoane, din care numai una îndeplinește condițiile prevăzute în regulament.  Președintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, anunțase marți că și-au depus candidaturile la șefia PSD Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ