Lipsa unei vitamine BANALE conduce la CANCER și BOLI DE INIMĂ. Tu știi care este?

| 26 iun, 2014

Vitamina D este cunoscută pentru rolul său în menținerea unui sistem osos sănătos. Însă, oamenii de știință au descoperit că are un rol esențial pentru sistemul imunitar și pentru reglarea modului în care se înmulțesc celulele.

Oamenii de știință de la Harvard spune că un nivel scăzut de vitamina D crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și nu mai puțin de 17 forme de cancer.

”Majoritatea oamenilor au slujbe care presupun să stea de dimineața până seara la birou, așa că nu se expun 15 minute pe zi la soare, așa cum ar fi necesar pentru doza zilnică necesară de vitamina D”, explică dr. Leslie Matthews.

Cercetările arată că deficiența de vitamina D duce la 85.000 de decese cauzate de cancer, în SUA, anual.

Boli asociate cu deficiența de vitamina D:

CANCER. Profesorul Kefah Mokbel, medic chirurg la o clinica London Breast Clinic spune că vitamina D ar putea salva o mie de vieți în fiecare an. Medicul a aînceput deja să prescrie pastilele pacientelor sale și consideră că toate femeile ar trebui să ia vitamina D, chiar și cele care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân.

”Sunt de părere că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratis suplimente de vitamina D deoarece este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, spune prof. Mokbel.

”Este dovedit științific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de sân”, a adăugat medicul.

DIABET. Un studiu realizat in SUA a scos la iveală că pacienții cu deficiență de vitamina D sunt mai predispuși să sufere de hipertensiune, boli de inimă și diabet.

Mergand pe descoperirea facuta de colegii lor de la Universitatea Chicago, cercetatorii de la Universitatea Regina Maria, in Marea Britanie, incearca sa determine daca suplimentul de Vitamina D micsoreaza riscul de instalare a diabetului de tip 2.

In acest sens, peste 300 de voluntari cu risc crescut de diabet vor primi acest supliment, fiind monitorizati in timpul experimentului si dupa, pentru a se aprecia efectele suplimentului si cum influenteaza acesta predispozitia catre diabet.

Se crede ca aceasta vitamina tine sistemul imunitar sanatos, protejand celulele, inclusiv pe cele din pancreas.

ASTM. Cercetatorii de la National Jewish Health, in Denver, au aratat ca astmaticii cu un nivel ridicat al Vitaminei D au o mai buna functionare a plamanilor si raspund mai bine la tratament. potrivit unui raport aparut in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Explicatia consta in faptul ca Vitamina D modifica raspunsul sistemului imunitar.

BOLI DE INIMĂ. Medicii sustin ca o carenta de vitamina D poate favoriza dezvoltarea bolilor cardiovasculare, prin cresterea tensiunii arteriale. Un studiu recent, al Universitatii Harvard, arata ca femeile care au un nivel scazut de vitamina D au sanse mari sa sezvolte hipertensiune arteriala si de aici o serie intreaga de afectiuni cardiovasculare.

O persoană sănătoasă are nevoie zilnic de un aport de 400-600 de unităţi de vitamina D, iar această cantitate creşte odată cu vârsta.

Excesul de vitamina D poate cauza la fel de mult rău pe cât produce lipsa ei


Potrivit profesorului Mihai Jianu, medic ortoped la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, adminstrarea după ureche a vitaminei D poate produce afecţiuni grave:   „Foarte mulți copii de 4-5 ani vin cu pietre la rinichi din această cauză. În opinia mea, nu avem rahitism în România. Dacă există, avem un caz la 10.000 de copii”, este de părere acesta.
Profesorul crede că alimentele conţin suficiente doze de calciu şi vitamina D, astfel încât să nu mai fie nevoie de prescrierea lor suplimentară.  „Multe mame administrează din proprie inițiativă copiilor calciu și vitamina D sau o fac pentru că au auzit că și alte mame obișnuiesc acest lucru. Este foarte periculos”, conchide profesorul.
El recomandă ca aceste suplimente să nu se facă înaintea unor analize care să arate că este nevoie de ele.

 


Sursă: doctorulzilei.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
UUx0s6WO3
Ox3h0LCJsCh8
That looks incredible!! I cdouln't imagine the amount of time it must have taken to acquire all of those books. Could you imagine trying to catalog all of those books the old fashioned way??
23 aug, 2014
DVjgcSS2LFBN
dGLFD2dyC
One of my twitter buideds thought about the fact that most of those would fit on a computer or large iPad. Wierd thought, but it makes a huge impact when you think about the amount of information a person could hold in their hand. I just like the building, but I would be afraid of sliding into the abyss. http://wytbyehogry.com [url=http://hvzqqgbu.com]hvzqqgbu[/url] [link=http://tcqbesfoa.com]tcqbesfoa[/link]
21 aug, 2014
kmTdPhEzr3
pEWjIG5ygki
Check that off the list of things I was cosnfued about. http://ruziedgfqr.com [url=http://djjdal.com]djjdal[/url] [link=http://jbajuyvsb.com]jbajuyvsb[/link]
20 aug, 2014
6eRx40hIP2N
Hf6sVqZfY7KJ
Thanks for spending time on the computer (wtiginr) so others don't have to.
19 aug, 2014
K17Xfuofw
uP7esMUKz
If you wrote an article about life we'd all reach enntihgelment.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ