LOVITURĂ dură pentru IOANA BĂSESCU după o decizie a Tribunalului Călăraşi

| 06 mar, 11:43

Încet dar sigur, familia Băsescu pare că se prăbuşeşte. După ce Elena Băsescu a fost demascată că şi-a finanţat campania electorală la europarlamentare cu bani negri, vineri, Ioana Băsescu primeşte o lovitură dură. Nu mai puţin de 735 de hectare de teren din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, aflate în proprietea fiicei fostului preşedinte Traian Băsescu, rămân sub sechestru.

Tribunalul Călăraşi a respins joi contestaţia Ioanei Băsescu.

"Respinge contestaţia formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva Ordonanţei nr.236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 16.02.2015 în dosarul nr.236/P/2014 - Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică", se arată în decizia instanţei.

Procurorii susţin că s-au comis ilegalităţi în momentul comasării a peste 200 de ha de teren. În cazul în care instanţa va constata că respectiva comasare s-a făcut în mod ilegal, terenurile vor reveni la situaţia juridică din acel moment, familia Băsescu va pierde proprietatea, dar se va putea întoarce cu pretenţii în instanţă împotriva vânzătorilor pentru a-şi recupera suma plătită.

Citeşte şi: Traian Băsescu va fi DĂRÂMAT! EBA a primit BANI NEGRI în campania electorală

Pe data de 4 iulie 2014, procurorii PÎCCJ au dispus extinderea urmăririi penale în dosarul având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în continuarea cercetărilor, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus prin ordonanță, la 24 iunie, extinderea urmăririi penale față de suspecții Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgică Stolea și Constantin Manea pentru alte acte materiale pe care aceștia le-au săvârșit în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu, în total aproximativ 135 de acte materiale.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005 — 2010, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/ constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/ foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozițiilor legale", preciza Parchetul General.

Citeşte şi: ŞOC! Ioana Băsescu va fi audiată de procurori

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mar, 17:36
Tibi
Munca la domiciliu
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
06 mar, 17:26
Antonie
E de mirare mare ca un om sa fie atat de lacom si sa vrea peste 700 de ha de pamant ,in timp ce marea majoritate a poporului roman traieste in cumplita saracie...Lacomia e un mare pacat...cum spune poporul:Lacomia pierde omenia,, asta nu le-a invatat d-l Basescu.
06 mar, 12:46
costel
N-am inteles nimic!Zice articolul ca s-a pus sechestru pe 735 ha apartinind Ioanei Basescu.Eu stiam ca a cumparat 295 de hectare!!Daca este dobinditor de BUNA-CREDINTA,NIMENI nu-i poate lua proprietatea.Dobinditorii de buna-credinta sunt ocrotiti de lege.
06 mar, 14:17
SATAN
da ,daca nu ?! CE BUNA -CEEDINTA ?! FALSIFICAREA DE TITLURI DE PROPRIETATE !?
CLANUL BASESCU MONDIAL , URGENT LA PUSCARIE !
06 mar, 17:05
FECALIZAREA ROMANIEI
LOVITURA....
PRIN INCA O NENOROCIRE A JAFULUI PUS LA CALE DUPA 1989 PRIN "LEGEA 10"/1991 PRODUSA DE CARDASIA"emanatilopr"BULITbasei ILICIiliescu: IN CONCLUZIE , CA IN TOATA TARA PRADUIALA CU RESTTIUIRILE Sau FACUT 80% IN FAVOAREA CIOCOILOR ,FOSTII SLUGOI "CU CARNET ROSU" REESAPATI DUPA 1989 IN "PROFITORI DIMOCRATI AI CAPITALISMULUI DE CUMETRIE".........
06 mar, 20:13
Zoltan
Astia nu sunt ziaristi, sunt urechisti
Autorul articolului este praf si pulbere...
07 mar, 10:25
ovi
Dobanditor de buna credinta pe bani negrii sau furati?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ