Macovei speră ca Iohannis să fie un nou Băsescu

| 28 noi, 2014

Ce-i mai rămâne Monicăi Macovei este doar speranța... Speranța că Iohannis ar putea fi al doilea Băsescu și, ca atare, s-ar putea înfiripa o relație politică reciproc avantajoasă.

Monica Macovei a ajuns la fundul sacului în ceea ce privește răbdarea. Pasența electorală n-a ieșit deloc cum se aștepta fostul ministru al Justiției, odinioară favorită în preferințele lui Băsescu.

După înfrângere la procente, oarecum umilitoare, în fața rivalei sale Elena Udrea, candidatul Macovei și-a oferit sprijinul în turul doi, în beneficiul lui Klaus Iohannis. Contextul precis dinaintea turului doi îi permitea o doză de fanfaronadă de care Monica Macovei a profitat din plin. Având în vedere că reprezenta vreo 4% din electorat, aceasta a pus un pomelnic de ”condiții” pe hârtie, încât oricine ar fi crezut că-i pune în același timp și victoria pe tavă candidatului ACL.

Până la urmă victoria, s-a văzut, nu au asigurat-o nici Udrea, nici Macovei. Unii ar spune că nici măcar mașinăria de vot și plimbat votanții cu autocare și avioane. A fost un vot anti-sistem, care a cam lăsat-o inclusiv pe Monica Macovei cu buzele zdrențuite a pagubă. Era mult mai comod pentru ”sprijinitorii” de tot soiul ca Iohannis să câștige la o mică diferență, căci toți ar fi pretins că datorită lor a fost asigurată acea marjă. Dar ce să zică inclusiv Macovei când 16% procente au realizat cea mai incredibilă ”alunecare de teren electorală” din 1990 încoace?

Citeşte şi: Monica Macovei i-a scris preşedintelui ales Klaus Iohannis

Pentru fostul ministru al Justiție vin vremuri triste, ba chiar foarte dacă ar fi să analizăm recenta luare de poziție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, care a rupt tăcerea în problema spinoasă a legii ”aranjate” de Macovei în 2005 pentru a permite teleghidarea procurorilor prin mecanismul de numire, despre care Kovesi spunea că ridică suspiciuni că ar fi politică pură și dură.

În paralel, faima sa de 15 minute cum zic americanii, acele 4% procente subțiri se corodează cu fiecare zi ce trece. Până la primăvară, ”victoria” personală a Monicăi Macovei va deveni irelevantă din punct de vedere politic și nu numai. Ce-i mai rămâne fostei ministrese este doar speranța...

Speranța că Iohannis ar putea fi al doilea Băsescu și, ca atare, s-ar putea înfiripa o relație politică reciproc avantajoasă. Musai de amintit că Monica Macovei l-a slujit pe Băsescu cu un fanatism demn de cauze mai nobile. Ca ministru al Justiției a înfruntat votul de blam al Parlamentului pentru că a venit cu un proiect de lege neconstituțional și nedemocratic, prin care se permiteau ca probe în instanță înregistrări făcute fără aprobarea și mandatul unui magistrat, adică o grozăvie neîntâlnită în nicio democrație adevărată, din lumea asta largă. Ca europarlamentar, Monica Macovei s-a acoperit de ridicol și a fost luată în vizorul colegilor din Parlamentul european pentru manipularea și inducerea în eroare a legislativului de la Bruxelles. Ca independentă în cursa pentru Cotroceni, a răbdat, la fel ca alt martir de dreapta, Vasile Blaga, valul de invective și jigniri pe care l-a revărsat în capul ei același Băsescu.

Acum aceeași Monica Macovei se ridică de unde a căzut, se șterge de borș și noroaie și se prezintă de bună și de nouă în atenția lui Klaus Iohannis, că poate vrea șeful o colaborare, o măslină, o atenție, ceva. Dacă tot s-a legat la cap între tururi să-i semneze scrisorica procurorului Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2014
Balica Adriana
?..Trezeste-te stimata jurnalista,ELENA CONSTANTIN?Priveste pe toate grupurile din fb.si filme pe youtube.....Mii de oameni peste tot si mii de filmari .Nimeni nu ne-a adus .Doar dorinta de schimbare ne-a imbarbatat.Chiar am stiut ca vor fi lansate acuzatii de acest gen ,de aceea ne-am mobilizat si ampozat si filmat toti.Cand se vor pune toata astea cap la cap ,ca probe......doriti sa acceptati adevarul?.....Va fi dureros?.....Este deja dureros.....stimata doamna .
11 dec, 2014
DeliaW
Iohannis
Iohannis sa fie ...Iohannis !!!!!!!!
28 noi, 2014
delia
Monica Macovei
A fost furată la voturi în primul tur. Este în PE și nu are nevoie de mila ta
Nu știu de ce nu te duci pe un site pesedist. Dacă colegii tăi înceracă să comenteze corect evenimentele,tu ai rămas aceeași. Păcat, că ești tînără (asta în cazul că poza este autentică).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ