Mai mulţi ciobani, suspectaţi de deturnare a licitaţiilor publice

| 15 iun, 19:27

Mai mulţi ciobani din Vaideeni, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, au fost audiaţi de către IPJ Vâlcea, a declarat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei Alina Teodorescu.

"La sfârşitul săptămânii trecute, mai multe persoane din Vaideeni au fost percheziţionate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Cu ocazia celor 4 percheziţii domiciliare, poliţiştii au ridicat înscrisuri şi sume de bani, fiind conduse la sediul poliţiei 15 persoane pentru audieri. În urma probatoriului administrat în cauză, s-a constatat faptul că în perioada aprilie 2014 - iunie 2015 persoane bănuite de comiterea faptei au făcut înţelegeri prealabile în scopul fraudării bunului mers al unor licitaţii publice privind concesiunea de păşuni alpine din domeniul primăriei, primind sume de bani în valoare totală de 70.000 de lei de la un bărbat din comuna Vaideeni. Acesta şi-a adjudecat în final licitaţia", a precizat Teodorescu, potrivit Agerpres.

Este vorba despre Grigore Mocanu de 63 de ani din Vaideeni, faţă de care poliţiştii au luat măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea.

Acesta urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vâlcea.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea exactă a întregului prejudiciului cauzat prin infracţiunea comisă în dauna bugetului local, sumă care depăşeşte 150.000 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ