Mâncăruri care te omoară câte puțin în fiecare zi. Uite care e ”cel mai gustos CANCER”

| 07 iun, 2014

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greşelile pe care le facem în prezent în alimentaţie. Zahărul rafinat, sarea extrafină, carnea plină de aditivi şi grăsimi, legumele tratate cu nitraţi şi apa poluată sunt cei mai importanţi factori cancerigeni din propria farfurie.

„Cancerul este rezultatul greşelilor făcute de oameni ani la rând, generaţie după generaţie. Prima greşeală în alimentaţia modernă a fost folosirea produselor rafinate în locul alimentelor integrale: făina albă a înlocuit făina integrală, sarea extrafină a luat locul celei integrale, uleiul rafinat este folosit în locul celui presat la rece, laptele praf în locul celul natural.

A două greşeală a fost descoperirea şi folosirea îngrăşămintelor chimice şi a insecticidelor în agricultură. Acestea au dus la creşterea producţiei şi la scăderea calităţii solului şi implicit a plantelor.

O altă greşeală a fost folosirea aditivilor pentru modificarea calităţilor alimentelor ca să fie mai atrăgătoare şi mai apetisante, în ciuda efectelor negative asupra sănătăţii.

În fine, apariţia organismelor modificate genetic şi introducerea lor în meniu zilnic a fost una dintre cele mai grave greşeli de alimentaţie", explică doctorul Pavel Chirilă, medic primar boli interne specializat în terapii alternative.

Doctorul Pavel Chirilă avertizează în cartea „Nu hrăni cancerul" că cei mai importanti factori de risc oncogen se găsesc chiar în farfurile noastre.

De exemplu, zahărul rafinat este unul dintre cele mai periculoase alimente pe care le folosim zilnic. Consumul excesiv de zahăr solicită intens pancreasul, creşte indicele glicemic, afectează flora intestinală şi schimbă instinctele alimentare, favorizând dependenţa de dulciuri.

Tratarea apei din reţelele urbane cu clor afectează, de asemenea, calitatea mâncărurilor pe care le consumăm zilnic. Mai multe studii concluzionează că există o corelaţie directă între apa clorată şi creşterea riscului de cancer colorectal.

Abuzul de carne şi de grăsimi creşte riscul de a suferi de cancer de colon şi de prostată. Efectul cancerigen al cărnii se datorează conţinutului mare de grăsimi saturate şi de fier care favorizează formarea tumorilor în tubul digestiv.

O dietă care abundă în alimente sărate creşte riscul apariţiei cancerului la stomac. Mâncarea procesată conţine 75 % din sarea ce intră în componenţa dietei unei persoane. Alte 10 procente provin din mâncăruri naturale, precum carnea de peşte şi legumele sărate, iar restul de 15 procente sunt rezultate din sarea adăugată în mâncare în timpul gătirii sau al consumării.

Fertilizarea solului cu azot şi alte îngrăşăminte chimice alterează calitatea legumelor pe care le mâncăm şi creşte riscul de cancer. Cea mai mare cantitate de nitraţi cancerigeni se află în tulpină şi în frunze, scrie romanialibera.ro. Salata, andivele, sfecla, guliile, roşiile, ţelina şi ridichiile sunt cele mai periculoase legume.

10 Alimente si bauturi care pot sa cauzeze cancer sau sa contribuie la aparitia lui:

1) Mancarea arsa (orice mancare fripta ori prajita prea mult), care contine agenti cancerigeni. Pana si painea prajita intra in aceasta categorie.

2) Cartofii prajiti, produsele de patiserie care au ulei, produsele de fast-food (majoritatea lor), margarine, chips-uri si snack-uri care contin grasimi trans.

3) Zaharul (indiferent daca este alb sau brun) si toate produsele care au mult zahar in compozitie (majoritatea dulciurilor procesate). De asemenea, dulciurile coapte merita mentionate separat, deoarece au in componenta acrilamida (substanta puternic oxidanta).

4) Mancarea afumata si sarata - creste in special riscul dezvoltarii cancerului la stomac (dar si probabilitatea aparitiei altor tipuri de cancer).

5) Sucurile acidulate sau neacidulate care nu sunt 100% naturale. Ele aduc riscuri pentru sanatate atat din cauza continutului - zahar si diferiti aditivi nocivi - cat si din pricina lipsei/deficitului a ceea ce inlocuiesc in dieta - bauturi si alimente care furnizeaza nutrienti si microelemente valoroase.

6) Alimentele si bauturile care contin anumiti indulcitori „fara calorii”.

7) Alimentele cu indice glicemic foarte ridicat (chiar daca nu contin zahar): bere (pe langa indicele glicemic de 110, aceasta si contine alcool), unele produse din faina alba etc.

8) Preparatele din carne procesata (salam, parizer, carnati, crenvursti, pateu, sunca etc.), din cauza continutului urias (in general de peste 50%) de grasimi saturate si a concentratiilor mari de aditivi nocivi folositi.

9) Carnea rosie. Aceasta ar trebui consumata, dar in cantitati reduse (contine unele elemente utile si pe care ne este dificil sa le procuram in cantitati suficiente din alte surse: vitamine din complexul B, zinc etc.).

10) Lactatele grase (unt, cascavaluri si branzeturi grase, smantana grasa), din cauza continutului mare de grasimi saturate. Aceste lactate trebuie incluse in alimentatie (chiar daca ne putem asigura calciul din lactatele slabe, doar cele grase sunt o sursa de vitamina A mai valoroasa decat sursele vegetale si o buna sursa de vitamina D), insa in cantitati mici.

Tag-uri: alimente, cancer, mancare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2014
popa
hmm
de acord cu cartofii prajiti si prod de patiserie, dar nu eleiul in sine este cancerigen si periculos ci uleiul prajit, uleiul rafinat este doar caloric. prima greseala care o aud de la oameni este: nu mai mananc nimic ce contine ulei sau grasimi.pai explicati si omului care crede tot ce vede ca nu-i chiar asa :)
08 iun, 2014
luiza
ajutor!!!!!
toti am vrea sa mincam sanatos,sa nu crestem in greutate ,sa traim cat mai mult dar??? !!!!!!cu salariile care le avem de 1000 de lei pe luna din care platim darile catre stat ,de imbracat nici nu se mai pune problema ce am putea noi sa mancam sa nu ne imbolnavim? somon ,rucola,piept de pui tot felul de fructe care sunt al naibii de ieftine sau numai cartofi fierti si salata de varza???nici alea nu sunt chiar asa de ieftine .....asa ca oricum sentinta e semnata de altii...!!!!!
08 iun, 2014
ivan
11 guvernul ponta ,ati uitat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ