Preţurile produselor alimentare au scăzut din nou în luna mai

| 05 iun, 2014

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a scăzut în mai, pentru a doua lună consecutiv, deoarece preţurile mai mici la produsele lactate, cereale şi ulei au contracarat majorarea la cele ale zahărului şi cărnii, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.

FAO dă lunar publicităţii propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr.

În luna mai 2014, acest indice a atins o valoare medie de 207,9 puncte, în scădere cu 2,5 puncte (sau 1,2%) faţă de valoarea înregistrată în luna aprilie, când s-a redus cererea din China şi Rusia.

FAO a precizat că au fost înregistrate scăderi de preţuri la majoritatea grupelor de produse alimentare.

De asemenea, FAO estimează că în 2014 producţia mondială de grâu va fi de aproape 703 milioane de tone, cu 12,6 milioane de tone mai puţin decât recolta-record înregistrată anul trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ