Dr. Aaron Tabor: “Iată cele 10 alimente consumate de Iisus”

| 05 iun, 2014

De-a lungul ultimilor ani, s-au născut controverse despre modul în care s-ar fi hrănit Iisus. Argumentele sunt numeroase și pentru acest fapt părerile sunt împărțite. În timp ce unii susțin că Iisus ar fi fost vegetarian, alții amintesc despre scena peștelui și, astfel, susțin că Iisus nu avea cum să fie vegetarian.

Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere. Şi luând, a mâncat înaintea lor. Şi le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci şi în psalmi. Luca 24:41-43

Pentru că lucrurile sunt mai mult decât complexe și pentru simplul fapt că nimeni nu ar putea să elucideze acest mister, dr. Aaron Tabor a alcătuit o listă cu cele mai importante alimente pe care Iisus le-a consumat în scurta sa viața pe Terra. Lista acestor alimente a fost extrasă din scrierile biblice, în urma unui studiu amănunțit și aprofundat.

Talbot susţine că Iisus nu a avut un meniu variat, dar a consumat alimente care i-au oferit echilibrul perfect. Unul dintre dintre fructele consumate de Iisus a fost rodia. Este considerat un superfruct datorită nivelului ridicat de antioxidanți pe care îi conține. De asemenea, un fruct de rodie consumat pe zi acoperă jumătate din porția zilnică de vitamina C.

Două alte alimente importante în dieta lui Iisus au fost strugurii și smochinele. Strugurii sunt o sursă importantă de fitonutrienți care ajută la menținerea sănătății inimii. Studiile demonstrează că strugurii roșii sau sucul lor pot ajuta la scăderea nivelului colesterolului din organism. Smochinele sunt importante în consumul zilnic pentru că sunt o sursă importantă de potasiu şi antioxidanţi.

Potrivit Evangheliilor, în vremea lui Iisus oțetul din vin, dar și cel din mere erau consumate în mod frecvent. Oțetul este un aliment important în orice dietă pentru că încetinește procesul de descompunere al carbohidraților și astfel se menține un nivel excelent al zahărului din sânge.

Carnea de miel și cea de pește au făcut parte din dieta simplă pe care Iisus o avea. Aceste două tipuri de carne sunt dintre cele mai sănătoase pentru că satisfac nevoia de fier și fosfor. Chiar dacă sunt numeroase voci care susțin că Iisus ar fi fost vegetarian, este imposibil să credem că acest fapt ar fi fost real în condițiile în care Biblia este presărată cu versete care infirmă această teorie.

Iisus s-a autointitulat “pâinea vieții” și de aici putem să tragem concluzia cât de important era acest aliment în timpurile străvechi. Pâinea din cereale integrale este o sursă bogată de vitamine, minerale, cât și fibre dietetice. O dietă săracă în grăsimi, dar bogată în cereale, legume și fructe, poate să reducă semnificativ formarea mai multor tipuri de cancer. În plus, fibrele solubile din cereale ajută la buna funcționare a inimii.

Un alt aliment important, pe care l-a consumat Iisus din abundență este uleiul de măsline, cât și măsline. Cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate este uleiul de măsline. Beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează atât conţinutului ridicat de acizi graşi monosaturati, cât şi conţinutului ridicat de antioxidanţi. Potrivit studiilor realizate până în prezent, uleiul de măsline previne apariţia bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”) în timp ce creşte nivelul de colesterol HDL (colesterolul “bun”).

Ioan Botezătorul era un împătimit al consumului mierii de albine. În consecință, de nenumărate ori, Iisus s-a bucurat de acest regal. Mierea de albine este o sursă de energie şi vitalitate, aceasta conţinând atât fructoza cât şi glucoză pe care organismul le transformă în energie. Glucoza oferă instant energie în timp ce fructoza este mai lent absorbită şi furnizează energie în mod constant. Mierea pură de albine este o sursă naturală de minerale cum ar fi calciu, fier şi potasiu dar şi vitamine din complexul B, substanţe necesare pentru menţinerea unei stări bune de sănătate.

 

 

Sursă: efemeride.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spermă, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
17 iun, 2014
Părintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Coşmelie, sărăntocilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ