E mai simplu decât crezi! Dieta specială care ține CANCERUL la DISTANȚĂ

| 09 iun, 2014

Dieta anticancer este un alt argument cara arată că totul trece prin farfurie și că starea noastra generală de sănătate atât pe perioadă scurtă, cât și pe perioadă lungă, depinde de ceea ce mâncăm în fiecare zi. Se consideră că această dietă anticancer înseamnă includerea în alimentația zilnică a cel puțin unul din aceste alimente. Iată care sunt alimentele din dieta anticancer și care este acțiunea lor.

VARZA DE BRUXELLES, BROCCOLI ȘI CONOPIDA

 

Toate aceste legume sunt o garanție pentru siguranța sănătății pe termen lung, dacă sunt consumate constant. Toate au o particularitate care le face alimente esențiale în dieta anticancer. Varza de Bruxelles, broccoli și conopida conțin două molecule specifice, cu puternic efect anticancer. Concret, acestea determină neutralizarea unor substanțe cu efect cancerigen și previn transformarea celulelor precanceroase în tumori maligne.

 

USTUROIUL, CEAPA ȘI PRAZUL

 

Compușii găsiți în usturoi, ceapă și praz au capacitatea de a distruge celulele cu ADN modificat, celule considerate factorul declanșator al maladiilor canceroase. Cele trei legume sunt foarte active, mai ales în cazul celulelor canceroase localizate în colon și previn apariția cancerului de sân, plămâni și prostată. În plus, studii recente au probat că cei care consumă de 15 ori pe lună oricare dintre aceste legume, î n stare crudă, au un risc mai mic de a face cancer de rinichi.

 

 

CEAIUL VERDE

Beneficiile pe care le aduce ceaiul verde sunt uriașe. Ceaiul verde conține polifenoli care împiedică dezvoltarea de noi vase de sânge ce hrănesc tumorile. Este, de asemenea, un puternic antioxidant și detoxifiant. O serie de compuși unici, care există doar în ceaiul verde au capacitatea de a distruge celulele canceroase.



SUCUL DE RODII

Rodia și sucul acesteia sunt cunoscute pentru proprietățile lor. Sucul de rodii, dar și fructele întregi conțin substanțe cu efect antioxidant și antiinflamator. Sucul de rodii poate reduce dezvoltarea și încetinește răspândirea celulelor de tip canceros.

 

SOIA

 

Este dovedit faptul că persoanele din Asia, mari consumatoare de soia, au o incidență foarte redusa a cancerului de sân. Soia este bogată în izoflavone, aceste substanțe fiind cele care combat cancerul, scrie femeia.ro. Este, însă, activă și benefică doar soia naturală, nu și cea modificată genetic.

 

 

PORTOCALELE, LĂMÂILE ȘI GRAPEFRUITUL

 

Toate aceste fructe conțin flavonoide și compuși care stimulează eliminarea carcinogenilor din organism, adică acele celule cu ADN modificat.

 

CIOCOLATA NEAGRĂ
Sunt unanim recunoascute efectele pozitive pe care le are consumul de cacao naturală și ciocolată neagră cu peste 70% cacao. Efectul pozitiv este adus de numeroși antioxidanți, polifenoli și proantocianidine. De fapt, un pătrat dintr-o astfel de ciocolată conține de două ori mai multe asemenea substanțe decât un pahar cu vin roșu și aproape la fel de multe ca o ceașcă de ceai verde. Aceste molecule încetinesc creșterea celulelor canceroase și limitează vasele de sânge care le hrănesc.

Sursă: sanatate.bzi.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ