MApN: Militari români răniți în Afganistan. Cine sunt cei patru. Anunţul premierului Ponta

| 30 apr, 11:38

Patru militari români care acționează în cadrul misiunii 'Resolute Support' din Afganistan au fost răniți joi, în jurul orei 9.00, în explozia unei mașini-capcană, anunță Ministerul Apărării Naționale. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj familiilor celor răniţi.

UPDATE. Doi dintre militarii români răniți joi dimineață în Afganistan au fost externați și se află în stare foarte bună, a anunțat premierul Victor Ponta.

"Informația, care sper să se confirme, o am de la ministrul Dușa: faptul că cei patru militari români din Afganistan care au fost răniți de dimineață — doi dintre ei au și părăsit spitalul, sunt deci în stare foarte bună. Ceilalți doi au rămas doar pentru observații. Slavă Domnului că nu a fost mai rău și nu am avut noi victime", a afirmat premierul într-o declarație de presă la Riad.

 

UPDATE. Cei patru militari români răniţi joi dimineaţa în Afganistan au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, după ce la faţa locului li s-a acordat primul ajutor, informează un comunicat de presă al MApN.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica au fost răniţi, joi, în jurul orei 9,00 (ora României), în timpul executării unei misiuni de patrulare terestră. La aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o maşină-capcană a explodat în apropierea militarilor români.

Potrivit MApN, plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă are 28 de ani şi este la prima misiune în teatrul de operaţii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani şi este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani şi este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operaţii.

 

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că este alături de militarii răniţi în Afganistan, cărora le doreşte însănătoşire grabnică, şi asigură că aceştia vor primi cele mai bune îngrijiri medicale.

"Îmi îndrept gândurile către militarii noştri răniţi în Afganistan. Sunt alături de ei în aceste momente de grea încercare şi le doresc însănătoşire grabnică. Asigur familiile celor răniţi că militarii noştri vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", se arată în mesajul referitor la militarii răniţi în Afganistan transmis, joi, de preşedintele Klaus Iohannis.



Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii 'Resolute Support' din Afganistan au fost răniţi joi, în jurul orei 9,00, în explozia unei maşini-capcană, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale. 

''Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă'', precizează sursa citată.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat pentru RomâniaTV, că militarii au suferit răni la membre, în urma exploziei, şi că se va decide asupra repatrierii lor sau dacă rămân în spitalul militar din Kandahar după evaluarea completă a echipelor de medici.

Familiile lor au fost anunţate, iar ministerul ţine legătura în permanenţă cu rudele din ţară ale militarilor răniţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mai, 09:20
Bogdan
bani
Dacă ai cunoaşte adevărul, tu ai înţelege imediat că te-ai născut cu capacitatea de a obţine toate lucrurile la care ai visat vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
30 apr, 22:14
Mirela Munteanu
Nu este suficient să visezi să muţi un munte sau să doreşti să ai o slujbă mai bună, dar prin forţa credinţei că o poţi face, că eşti capabil să găseşti soluţii pentru mutarea unui "munte" ("munte" înseamnă orice plan, orice obstacol) sau pentru schimbarea statutului tău profesional, devii într-adevăr capabil să reuşeşti. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ