Marcel Ciolacu: MJ să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu

| 29 mar, 18:42

Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu.

 

"PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie.
Modificarea Codurilor penale este jalon în PNRR şi trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie", a scris Ciolacu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.
Reacţia lui vine după ce Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ