Marian Vanghelie, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA: "E România denunțurilor"

| 12 mar, 22:42

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, informează România TV. El a fost scos joi seară din sediul Direcției Națională Anticorupție și dus în cătuşe la arestul Poliției Capitalei după ce a fost reținut de procurori în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice. Alături de Marian Vanghelie au fost reţinute şi alte patru persoane.

UPDATE La ieșirea din sediul DNA, Vanghelie a declarat : "E România denunțurilor".

Potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie este acuzat că percepea un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate de Primăria sectorului 5 și instituțiile subordonate cu firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, banii fiind încasați de edil prin intermediul unor persoane apropiate și al unor firme, inclusiv o societate administrată de partenera sa, Oana Niculescu-Mizil.

Valoarea totală a contractelor de execuție a unor lucrări publice, încheiate din anul 2007 până în prezent, se ridică la aproape două miliarde de lei, au precizat sursele citate.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost adus joi seară cu mandat la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care s-au făcut percheziții timp de mai multe ore privind atribuirea ilegală de lucrări publice. Potrivit România TV, în acelaşi dosar au fost reţinute patru persoane, printre care se numără vărul lui Marian Vanghelie, şoferul şi o apropiată a acestuia.

Citeşte şi: VANGHELIE, ridicat de pe stradă şi dus la percheziţii: Ce dracu, astea sunt comedii!

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii atât la locuinţa edilului Marian Vanghelie cât şi la sediul Primăriei Sectorului 5.

După finalizarea percheziţiilor la Primărie, Marian Vanghelie a fost dus la audieri la DNA. El le-a transmis jurnaliştilor: "V-am spus că doar nebunilor nu le e frica."

Cristian Ene, avocatul primarului Sectorului 5, a declarat că încă nu s-a terminat percheziţia şi nu s-au ridicat documente din incinta primăriei.

Marian Vanghelie a mai spus că atmosfera este "caldă" şi, întrebat cine este prietenul care l-a denunţat la DNA, el a răspuns: "O să vă convingeţi, o să vă convingeţi!"

Citeşte şi: DOCUMENT CRUCIAL despre Marian Vanghelie: ce indicii există despre faptele sale penale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ