Dan Şova, PRIMA DECLARAŢIE de la DNA

| 13 mar, 12:34

Dan Şova, fostul ministru al Transporturilor, a declarat, vineri dimineaţă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost la DNA pentru "chestiuni procedurale" şi că "au mai venit nişte documente noi".

Dan Şova a fost rezervat în declaraţii la ieşirea din sediul DNA.

"Au primit nişte documente, sunt nişte chestiuni procedurale interne", le-a spus Dan Şova jurnaliştilor, nefăcând alte comentarii privind cerera DNA de reţinere şi arestare în cazul său.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general să sesizeze Senatul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupției la companiile energetice Turceni și Rovinari.

DNA cere arestarea lui Dan Şova

Potrivit unui comunicat al DNA, din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2007-2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între Complexul Energetic Rovinari (CER) și Complexul Energetic Turceni (CET), pe de o parte, și SCA "Șova și Asociații", pe de altă parte.

"A rezultat faptul că Dan Șova, în calitate de "avocat coordonator", mențiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții, contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale, efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale. La 20 februarie 2015, prin apărător ales, au fost depuse la dosarul cauzei un nr. de 11 procese-verbale, întocmite în perioada 2005-2009, ale Adunării Generale a Asociaților Societății Civile de Avocați "Șova și Asociații", neștampilate, însă semnate indescifrabil de suspectul Șova și de alte 2 persoane. De asemenea, în cursul lunii februarie 2015 au fost efectuate percheziții și audieri", se arată în comunicat.

DNA precizează că în legătură cu aceste documente există suspiciunea rezonabilă că sunt false, în sensul că sunt antedatate, prezintă o stare de fapt inexistentă la datele respective iar conținutul lor este conceput astfel încât să corespundă interesului actual al lui Dan Șova, pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistență juridică semnate cu complexurile Rovinari și Turceni.

"Concret, în urma administrării materialului probator a rezultat că, în perioada decembrie 2005 — ianuarie 2009, s-au adoptat aproximativ 20-30 de hotărâri care au avut alte puncte pe ordinea de zi decât cele consemnate în toate cele 11 procese-verbale. Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acțiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Șova, activitate infracțională orientată în mod vădit în scopul obstrucționării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale și implicit ale înfăptuirii justiției penale în general. Plăsmuirea conținuturilor celor 11 procese-verbale de către Șova constituie în sine o activitate infracțională prin care s-a încercat inducerea și acreditarea ideii că acesta nu s-a implicat în încheierea celor trei contracte prezentate", susțin procurorii.

Sursa citată subliniază că a mai rezultat faptul că, în 2010, din dispoziția lui Dan Șova au fost distruse toate hardurile calculatoarelor societății de avocați cu scopul de a compromite toate documentele și corespondența purtată pe e-mail între societatea de avocați și conducerile celor două complexuri energetice.

DNA menționează că cererii transmise procurorului general i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii care efectuează cercetări în cauză, precum și șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 00:12
PETRE
D.Sova
El e cheia la "Marile Proiecte "si la Bechtel pusa de Ponte .
Desi softul e puternic totusi DNA o sa-l destrame .
Sa vezi circ,nene Iancule !
13 mar, 12:42
Dan Slugarescu
Oana Mizil si-a dat demisia din Parlament...
Dan Sova?????
e rezervat in declaratii...chestiuni procedurale...documente noi
este sigur,toba de carte si doctor in drept...
si evident,fara pata
13 mar, 14:02
Marean Guica
Tanarul jurist Sova trebuie protejat in Parlament
Este o speranta a baroului,un eminent om de drept
Mama lui vitrega a negociat partial contractul cu Bechtel,pentru Bechtel
Tanarul Sova a reusit sa gaseasca contractul original,probabil ascuns de Basescu
Are o relatie exceptionala cu evreii..
Are studii,reportaje,relatii..
la Turceni,oamenii lui au lucrat si 27-28 ore/zi/pers pentru a salva mineritul in Oltenia,pe prestari servicii
a reusit sa dea si banii inapoi pseudocumparatorului,dupa ce a reusit sa pastreze CFR marfa in posesia statului
nu a fost membru PCR si a fost vazut in Piata Universitatii..
garantez pentru el asa cum am procedat si cu Dna Andronescu
faptul ca a distrus niste harduri,nu e relevant
doar nu sunt flori ,animale sau oameni sa le doara
va salut,Marean

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ