Meleşcanu: Preşedintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern

| 17 oct, 2014

Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că preşedintele Traian Băsescu nu a cerut o listă, ci numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern.

'Din punct de vedere al listei, aşa este, este corect, preşedintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern. Numele înseamnă mai multe persoane, de aceea m-am referit la o listă a ofiţerilor acoperiţi', a spus Teodor Meleşcanu, candidat la Preşedinţie, într-o conferinţă de presă.

Teodor Meleşcanu a explicat că şeful statului a cerut să se comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri acoperiţi ai SIE şi în acelaşi timp să se comunice perioadele în care au făcut parte din serviciu.

'S-a cerut să se comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri acoperiţi ai SIE şi în acelaşi timp să se comunice perioadele în care au făcut parte din serviciu', a spus Meleşcanu. 

Întrebat cum comentează afirmaţiile şefului statului care a spus că a fost o situaţie fără precedent ca un şef al SIE să refuze să ofere o informaţie unui preşedinte, Meleşcanu a răspuns: 'Nu cred că a fost o situaţie fără precedent, ceea ce a caracterizat în general activitatea serviciilor secrete a fost reforma lor şi respectarea legalităţii în desfăşurarea activităţilor lor. Răspunsul meu nu a fost un răspuns de refuz al meu faţă de preşedinte pentru că nici nu se poate pune problema având în vedere poziţiile noastre în stat. A fost un răspuns al SIE care a precizat cu claritate că potrivit prevederilor legale asemenea date nu pot fi transmise nimănui'. 

Meleşcanu a precizat că în continuare şeful statului trebuie să beneficieze, ca şi primul ministru şi preşedinţii celor două Camere parlamentare, 'de toate informaţiile care le sunt necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor lor'.

'În legătură cu primirea de informaţii, este evident că în continuare preşedintele trebuie să beneficieze, ca şi primul ministru, ca şi preşedinţii celor două Camere, ca şi miniştrii, de toate informaţiile care le sunt necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor lor şi pentru adoptarea unor decizii corecte', a arătat Meleşcanu.

El a susţinut că toate aceste declaraţii politice nu ajută în niciun fel la clarificarea disputei care există la ora actuală între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

'Din punctul meu de vedere, toate aceste declaraţii politice nu ajută în niciun fel la clarificarea disputei care există la ora actuală între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Dacă există asemenea probleme, ele trebuie să fie soluţionate de organele competente ale statului român', a spus Meleşcanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că nu a solicitat o listă cu ofiţerii acoperiţi, susţinând că fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu minte în acest caz.

'Nu am cerut nicio listă. Documentul arată că dl. Meleşcanu a dezinformat, continuând să se plaseze în zona de a face politică', a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ