Ministrul Dezvoltării: 51,47 milioane de lei pentru reabilitarea a 16 unităţi de învăţământ afectate de cutremur în Gorj

| 22 feb, 17:59


Guvernul a aprobat, miercuri, hotărârea privind alocarea a 51,47 milioane de lei pentru reabilitarea a 16 unităţi de învăţământ afectate de cutremur în judeţul Gorj, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

 

"Astăzi, în şedinţa de guvern, s-a aprobat propunerea Ministerului Dezvoltării pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară, din Fondul de intervenţie al Guvernului pentru cinci unităţi administrativ-teritoriale situate pe raza judeţului Gorj, pentru finanţarea a 16 obiective, toate în domeniul învăţământului. Aceste finanţări s-au aprobat în urma solicitărilor venite din partea comunităţilor locale, care s-au materializat într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Gorj, respectiv de proiecte de hotărâre de guvern promovate de către Instituţia Prefectului judeţului Gorj şi Consiliul Judeţean Gorj", a precizat ministrul după şedinţa de guvern.
El a explicat că este vorba de 51,47 milioane de lei, care vor fi alocaţi din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023.
Sumele vor fi alocate pentru: municipiul Târgu Jiu - 15,45 milioane lei, oraşul Tismana - 11,44 milioane lei, comuna Arcani - 9,96 milioane lei, comuna Runcu - 9,83 milioane lei, comuna Stăneşti - 4,78 milioane lei.
"Toate aceste sume sunt destinate a repara, respectiv a consolida, unde este cazul, şi de a construi clădiri care sunt afectate procesului de învăţământ şi clădiri care au fost avariate, avarii şi pagube care au fost constatate prin procese verbale, conform procedurilor legale în vigoare, astfel încât aceste sume să ajute la înlăturarea efectelor cutremurelor care au avut loc în judeţul Gorj, în principal cele din 13-14 februarie 2023", a mai spus Cseke Attila.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ