Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: ”Eu nu sunt adeptul supraimpozitării proprietăţilor!”

| 11 feb, 16:51

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, îşi nuanţează declaraţiile privind impozitarea proprietăţilor el arătând că nu este adeptul supraimpozitării în această privinţă. Câciu adaugă că susţine ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.

 

„Eu nu sunt adeptul supraimpozitării proprietăţilor. Unde poate fi, şi am zis, o ajustare, este în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business. Am mai spus o dată: să echilibrăm ce înseamnă business pe persoană juridică şi business pe persoană fizică, ca să fie o echitate fiscală. Haideţi să lăsăm societatea să se exprime şi o să vedeţi că soluţiile vor veni din societate”, declarat ministrul Finanţelor vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări.
El a arătat că ANAF are date privind evaziunea, dar nu a avut suficiente instrumente pentru combaterea acesteia.
„Iar a fost o discuţie că luăm nişte măsuri, că facem factura business to business, că facem radarul mărfurilor.. Acele măsuri sunt pentru combaterea evaziunii fiscale, apropo de capacitatea ANAF. ANAF poate identifica şi are deja nu numai studii, cifre, despre structura evaziunii fiscale. Nu a avut destule instrumente, ca să zic aşa a avut o serie de instrumente dar am mai pus în mâna ANAF-ului încă două instrumente: factura business to business pentru produsele cu risc fiscal ridicat, pentru care toată lumea cred că ştie că există evaziune în zona aceea şi radarul mărfurilor care permite ca orice transport de marfă să aibă o trasabilitate. Nu există un scop al suprataxării, ci doar al transparenţei, pentru că dacă lucrurile devin transparente, ele se fiscalizează de la sine, potrivit legilor”, a completat ministrul Finanţelor publice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ