Ministrul Finanţelor: Dacă majorarea pensiilor cu 40% intră în vigoare, România va fi "băgată" la junk

| 22 sep, 16:28

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că toate agenţiile de rating vor retrograda România la categoria junk (nerecomandată investiţiilor) dacă majorarea pensiilor cu 40% intră în vigoare.

"Daca legea criminala votata de PSD intra macar o secunda in vigoare, toate agentiile de rating o sa retrogradeze instantaneu Romania la categoria junk (nerecomandata investitiilor).

Acolo nu se judeca in termeni de populism sau nu, ci in termeni matematici si economici. Ce inseamna aceasta retrogradare imediata? Inseamna un risc de a nu mai putea finanta deficitul bugetar decat la costuri exorbitante si dobanzi din nou foarte mari pentru toti romanii, pentru populatie si pentru firme.

Citeşte şi Orban: Cheltuielile provocate de criminalii economici de la PSD duce România în incapacitate de plată

Va insemna falimente pe banda rulanta, romani care-si vor pierde casele luate pe credit, o inflatie galopanta si o recesiune probabil mai mare decat cea din 2009. La fel a aruncat PSD tara in criza si in urma cu 11 ani. Este un gest nu doar de un populism inconstient, este un gest absolut criminal. Este un act de agresiune la adresa stabilitatii economce pus la cale de o grupare infractionala, care stie ca pierde controlul si dispare din viata politica. Nu-i vom lasa si vom ataca la CCR", a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru Economica.net.

Citeşte şi USR: Rectificarea bugetară cu modificările toxice ale PSD-ALDE aruncă România într-o nouă criză economică

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 dec, 18:04
IdergeMen
buy stromectol online in uk
In fact, I always wanted to have a sister Qi er and Tang er are also considered, but in fact they are normally my brother in law and sister in law Apart from my husband s kinship, I don t have any family of my own stromectol 3mg tabllets F 1 VaWe D abp dY 8 C C Kl7Y4 Up1 MW I gTN i 5Gt Qq fV D40HR7F2P I O5 I JAI NqeS7 fE_ 2

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ