Mircea Geoană: România poate să-şi propună o funcţie de vicepreşedinte al PE

| 08 ian, 2014

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat miercuri, pentru Adevarul, ca "Romania trebuie sa inceapa o clarificare la nivel intern cu privire la portofoliul pentru comisar european".

"Pana la final de luna, trebuie sa ajungem la un punct comun in interiorul sistemului politic romanesc. Romania poate sa-si propuna o functie de vicepresedinte al Parlamentului European, la nivelul influentei pe care o detine in prezent", a declarat Geoana la Adevarul Live.

Cu privire la alegerile europarlamentare din acest an, senatorul PSD a spus ca "la nivelul electoratului european, cat si al celui din Romania, exista o senzatie de nemultumire si neincredere. Dupa acea perioada de austeritate, intarzie aparitia beneficiului alegatorului de a alege una din optiunile oferite de partide. In Romania am putea asista la o rearanjare a ierarhiei clasei politice si ma astept ca PSD-ul sa castige. La nivel european, riscul de a avea un Parlament European foarte fragmentat, plin de demagogi, populisti, este un risc pentru noi toti".

"Este incorect si inacceptabil ca alte tari sa ia din tara noastra forta de munca inalt educata, iar cand vine vorba ca romanul cu educatie medie, care vrea sa munceasca in strainatate, sa fie intors acasa si etichetat drept "cersetorul Europei", a mai spus Geoana, apreciind ca "Nu putem fi urecheatul de serviciu al Europei".

Mircea Geoana: Romania are un culoar interesant pentru a-si propune postul de Secretar General al NATO

Romania are "un culoar interesant" pentru ca sa isi "propuna sa puna" Secretarul General al NATO, a mai sustinut Mircea Geoana la Adevarul Live, mentionand ca daca postul nu va fi obtinut, "exista o forma de compensare in alta parte, la nivel european", citeaza Mediafax.

"In clipa de fata, din punctul meu de vedere, ca un profesionist, Romania este total de neinteles. De ce nu propune un candidat pentru Secretarul General al NATO, pentru ca nu mai este un alt candidat din zona noilor veniti in NATO? Astazi Romania are un mare un culoar interesant la NATO pentru ca avem candidati astazi din Italia, din Belgia, din Norvegia, un candidat potential din Marea Britanie, niciun candidat din noul val de extindere a NATO", spune Geoana.

El aminteste ca pe 29 martie 2014 se implinesc 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO.

"Eu va spun ca exista un culoar interesant ca Romania sa isi propuna sa puna Secretarul General al NATO. Chiar daca nu-l obtine, este un castel de carti de joc in care tintesti sus intr-un loc si, chiar daca nu obtii, exista o forma de compensare in alta parte, la nivel european. Stiti ca in 2015, Secretarul General de la ONU va fi ales din grupul tarilor est-europene?", afirma Geoana.

Potrivit acestuia, Romania "este paralizata intr-un fel de nebunie politica interna, care ne consuma toata energia si toata creativitatea". "Am stiut sa jucam acest joc, nu este un joc noi pentru noi", mai spune Geoana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ