Monica Macovei: Sunt singurul candidat neşantajabil

| 27 oct, 2014

MONICA MACOVEI CANDIDAT. Eurodeputatul Monica Macovei, candidat independent la funcţia de preşedinte al României, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ, că e singurul candidat care va asigura continuarea luptei anticorupţie, adăugând şi că e neşantajabilă.

MONICA MACOVEI CANDIDAT. 'Sunt singura care voi asigura continuarea luptei anticorupţie, sunt neşantajabilă. Când am creat DNA am rezistat presiunilor tuturor politicienilor, am reuşit pentru că am vrut, nu mă las şi sunt determinată', a declarat Monica Macovei, care efectuează luni o vizită electorală în judeţul Neamţ.

Ea a criticat campania de afişaj stradal al candidaţilor Victor Ponta şi Klaus Iohannis şi le-a cerut să lămurească public de unde au fondurile necesare. 'Sunt mii şi mii de bannere care costă foarte multe milioane de euro. La Autoritatea Electorală Permanentă, fiecare din cei doi a declarat în jur de 1,5 milioane lei', a declarat Monica Macovei. Europarlamentarul a adăugat că afişajul public ar trebui limitat după modelul Germaniei sau Italiei şi că alegătorii trebuie câştigaţi prin principii, idei şi programe.

'Această clasă politică ne fură, ne minte, ne insultă, ne jigneşte şi ne calcă demnitatea în picioare de 25 de ani. Eu din 2005 spun că obiectivul meu este schimbarea clasei politice. Vreau să fiu preşedintele oamenilor şi nu al partidelor, al combinaţiilor. Vreau să aducem banii furaţi înapoi acasă, în bugetul statului', a declarat Monica Macovei. 

Ea a subliniat că în ultimele patru mari dosare instrumentate de procurorii DNA, respectiv Siveco, Microsoft, Lukoil şi dosarul retrocedărilor ilegale, prejudiciul stabilit până acum este de 800 milioane euro. 'Cu aceşti bani poate fi cumpărat un calculator pentru fiecare copil sau pot fi realizaţi 150 kilometri de autostradă de munte sau 250 kilometri de autostradă de câmpie, sau nu mai era necesară acciza auto. Evaziunea fiscală era de 50 miliarde de euro acum doi ani. Doar cu jumătate din aceşti bani pot fi construiţi 800 kilometri de autostradă într-un an de zile', a mai spus Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
adi
'Sunt singura care voi asigura continuarea luptei anticorupţie, sunt neşantajabilă -...si cine te mai crede......Vorbe goale .Am vazut cu toti ce poti. Scorul tau real la presedentie este sub 2%......asa ca multi se intreaba de ce unii ca tine mai candideaza.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ