Nae Lăzărescu a murit. Reacţia lui Vasile Muraru

| 19 dec, 2013

Vestea morţii lui Nae Lăzărescu a venit ca un trăsnet, joi dimineaţa. Colegii de breaslă şi-au exprimat regretele şi au vorbit despre ceea ce a însemnat Nae pentru ei şi pentru unul dintre cei mai mari actori ai teatrului de revistă din România.

Îndrăgitul actor Nae Lăzărescu s-a stins din viaţă după o boală "sinusoidală, cu urcuşuri şi coborâşuri", a spus cu durere în suflet colegul de scenă şi prietenul său, Vasile Muraru, împreună cu care a format celebrul cuplu "Nae şi Vasile", care a încântat generaţii întregi. "Dumnezeu are, probabil, nevoie de el, acolo, în Ceruri", de Sărbători, a spus Vasile Muraru, care şi-a amintit despre revelioanele de altădată, din care cuplul lor era era nelipsit din programele de atunci, de la Televiziune, care făceau întotdeauna rating, potrivit România TV.net.

Nae a trăit "o viaţă de om de turnee, mii de spectacole. Umorul său avea felul lui de-a fi, tăios şi spicuia defectele oamenilor, politicienilor, crea textele care au ajuns celebre, scenete care au ajuns ... muncea foarte mult şi nu dădea rabat niciodată (...) Toamna trecută, după un spectacol, s-a ridicat toată sala şi ne-a aplaudat 20 de minute...", a mai spus Nae Lăzărescu

"Il am în minte nu numai datorită revelioanelor ... Era unul din stâlpii teatrului de revistă, un camarad extraordinar, care a format cu Murariu un cuplu celebru, care a reuşit ani de zile să ţină rating-ul cel mai ridicat. Ne va lipsi foarte mult prietenul şi camaradul Nae. Teatrul a rămas orfan de un actor, camarad şi prieten", a spus, la rândul său, actorul Alexandru Arşinel.

"În mediul actoricesc nu se mai păstrează ţinuta, verticalitatea foştilor artişti. Asta ar trebui să învete noii artişti, aceasta verticalitate. Este foarte important, să ne respectăm mai mult, să ne respectăm maruii actori. Dispar, îi regretăm , iar în viaţă suntem destul de ipocriţi cu persoanele lor ", a adăugat Arşinel.

Actriţa Raluca Guslicov a spus la rândul ei că a fost că Nae Lăzărescu a fost "ca un tată pentru tinerii actori". "Scria textele pentru Constantin Tănase. Lumea artistic a pierdut un mare artist şi un om extraordinar. Avea un respect extraordinar pentru public, el ne sfătuia să nu uităm niciodată de teatru şi să îl respectăm. De acolo vine faima şi ce simţeau ei, pe vremea lor", a povestit actriţa.

"Ne va lipsi, nu e sarea şi piperu' fără Nae şi Vasile ... Este îngrozitor de trist. Nae era foarte vesel. Când te vedea prima dată, spunea o prostioara, te făcea să te simţi bine, crea o atmosferă extraordinară, oriunde ne aflam, în timpul spectacolului şi pe scenă, era un artist extraordinar care te făcea să se simţi bine, nu ştiu cum va fi teatrul fără el", a spus Maria Dragomiroiu.

Actorul Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani. Trupul neînsufleţit va fi depus, vineri la prânz, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase, a precizat Alexandru Arşinel.

Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate. Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru. A jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ