Negocieri eşuate între PSD şi ACL privind întâlnirile dintre Ponta şi Iohannis. Contre Gorghiu-Dragnea

| 07 noi, 2014

Reprezentanţii echipelor de campanie ale lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit la fostul sediu al USL pentru negocieri privind dezbaterile între cei doi candidaţi.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al ACL, Alina Gorghiu, susţine însă că discuţiile nu au decurs aşa cum a declarat Liviu Dragnea. “Toată lumea a înţeles un lucru: din 1990 încoace, cel mai important element al campaniei a fost dezbaterea. De aceea am insistat să ajungem la o soluţie pentru a avea dezbaterea. Am făcut propuneri echipei PSD, dar au venit cu acelaşi răspuns fix, rigid, cu cele 4 dezbateri.”

Gorghiu spune că echipa de campanie a ACL a propus ca dezbaterea să aibă loc pe teren neutru, eventual în mediul academic sau la televiziunea publică. “În continuare, Klaus Iohannis îşi doreşte această dezbatere iar accesul la dezbatere trebuie să fie nediscrimatoriu pentru toată presa din România”, a spus Gorghiu. “E răuvoitor din partea domnului Dragnea că una a spus în interior şi afară a minţit presa”. "Chiar daca PSD nu doreşte această dezbatere, vom găsi o formla să punem o presiune pe Victor Ponta ca să existe această dezbatere", a conchis purtătorul de cuvânt ACL.

 

„Am încercat în această oră să îi convingem că patru e mai mare decât unu, că prezenţa la patru dezbateri la patru televiziuni dă de patru ori şansa cetăţenilor să îi vadă pe cei doi candidaţi. Au insistat cu o singură dezbatere, tot vorbesc de finală, eu nu cred că pregătim un meci de fotbal. Părererea mea e că cei cu care ne-am întâlnit ar agrea ideea de patru dezbateri, dar nu îl pot convinge pe domnul Iohannis. Noi suntem prezenţi la patru televiziuni de luni până joi cu Victor Ponta. Nu avem nimic împotriva IPP, am discutat despre dezbateri serioase, pe teme serioase pe domenii din atribuţiile preşedintelui. Ne-au propus o singură dezbatere pe teren neutru. De ce fuge domnul Ioahnnis de dezbateri?”, a declarat Liviu Dragnea, după întâlnirea de la fostul sediu al USL.

Liviu Dragnea a declarat, la sosirea la fostul sediu al ACL că misiunea este clară: "Interesul nostru e ca cei doi candidaţi să fie văzuţi în mai multe runde de mai mulţi oameni, nu înţeleg de ce vor să fugă de dezbatere, ne interesează să fie dezbateri serioase, nu spectacol".

„Ei, dacă ar fi curajoşi, ar cere opt dezbateri nu patru”, a adăugat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ