Niţu: În materia interceptărilor nu sunt probleme

| 06 feb, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi la CSM că în materia interceptărilor, în prezent, nu sunt probleme de niciun fel şi că procurorii şi-ar fi dorit să fie mai multe dispoziţii cuprinse în proiectul de ordonanţă de urgenţă aprobat de Guvern.

"Cetăţenii României trebuie să ştie că actualul Cod de Procedură Penală (CPP) nu împiedică aceste interceptări. În afară de interceptări mai sunt şi multe alte necorelări pe care noi ni le dorim să fie cât mai repede rezolvate. În materia interceptărilor, cum spuneţi dumneavoastră, din punctul nostru de vedere, în prezent nu sunt probleme de niciun fel. Se pot rezolva. Că pot fi făcute clarificări, asta este altceva", a afirmat Niţu, conform Agerpres.

El a spus că articolul referitor la interceptări era în propunerile pentru modificarea CPP prin OUG, dar pentru a aduce nişte clarificări, nu pentru că ceea ce există nu poate fi pus în aplicare.

"Vă rog să distingeţi că între a fi inaplicabil şi a fi neclar sau interpretabil este o mare diferenţă. Sistemul poate funcţiona. Actualele dispoziţii, dacă sunt interpretate în sens constructiv, în sensul de a produce efecte juridice şi de bună credinţă, pot fi folosite. Într-adevăr, cum spuneam şi mai devreme, este loc şi de mai bine. Dispoziţiile pot fi clarificate, dar asta nu înseamnă că în prezent nu putem să folosim aceste instrumente. Le putem folosi şi vă asigur că, cred că la nivel naţional, sunt şi folosite", a subliniat şeful Ministerului Public.

El a mai precizat că intrarea în vigoare a noilor coduri constituie o etapă extrem de importantă în ceea ce priveşte reforma judiciară în România şi că CP şi CPP sunt perfectibile.

"Admit că noi, procurorii, avem un temperament mai pragmatic şi ne-am fi dorit ca de urgenţă să fie mai multe dispoziţii cuprinse în proiectul de ordonanţă de urgenţă ce a fost aprobat ieri. (...) Ceea ce a fost postat pe site-ul CSM ca fiind voinţa plenului manifestată prin membrii plenului, şi eu sunt membru al plenului, sunt dispoziţii pe care noi ni le-am fi dorit cuprinse în ordonanţa de urgenţă", a mai spus Niţu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ