Norica Nicolai, cel mai iresponsabil om politic român?

| 31 mar, 2014

A vorbi despre numărul de ore pentru care România are muniţie în contextul unui posibil război pe teritoriul Republicii Moldova cauzat de un atac rusesc reprezintă astfel o dovadă de iresponsabilitate greu de egalat.

Aflată duminică la Suceava, europarlamentarul liberal Norica Nicolai a făcut o serie de declaraţii extrem de grave. Tema abordată viza situaţia externă din regiunea Mării Negre şi ceea ce consideră europarlamentarul liberal ca fiind poziţia României în zonă. Astfel, doamna Nicolai a afirmat că intenţia Rusiei este de a ajunge la gurile Dunării şi de a obţine astfel o frontieră cu România. Ea a adăugat că, în acest caz, România are muniţie pentru doar opt ore de război şi că Moldova „poate fi salvată” doar fără Transnistria, care va intra în sfera de influenţă a Moscovei. De asemenea, conform liderului liberal, Ucraina se va destrăma ca urmare a tendinţelor expansioniste manifestate de Moscova, partea estică a statului vecin urmând să fie preluată de Rusia, iar Kiev-ul ar urma să rămână doar cu teritoriile din vest.

Aceste afirmaţii sunt halucinante, fiind de natură să descalifice un politician aflat într-o poziţie publică precum cea ocupată în prezent de Norica Nicolai. A vorbi despre numărul de ore pentru care România are muniţie în contextul unui posibil război pe teritoriul Republicii Moldova cauzat de un atac rusesc reprezintă astfel o dovadă de iresponsabilitate greu de egalat.

Dincolo de considerentele de ordin tehnic privind capabilităţile militare ale României, ţara noastră face parte din UE şi NATO, organizaţii care implică o serie de politici comune ce exclud, printre altele, operaţiuni militare unilaterale. Ceea ce nu ştie Norica Nicolai este faptul că NATO reprezintă o alianţă defensivă, care garantează securitatea ţării noastre în faţa ameninţărilor externe, iar declaraţiile privind poziţionarea României în acest conflict sunt neavenite şi profund condamnabile.

Nici cei mai experimentaţi analişti vestici preocupaţi de politica internaţională nu pot să prevadă exact cum va evolua situaţia din estul Europei şi până unde se vor face resimţite efectele. În fond, este vorba despre o situaţie complicată de relaţiile politice şi economice existente între diverşii actori implicaţi. Nici măcar Rusia nu doreşte un conflict militar deschis, chiar dacă Moscova pare dispusă să utilizeze presiuni diplomatice semnificative. În schimb, Norica Nicolai visează deja valuri de tancuri ruseşti deplasându-se înspre Prut şi dă sfaturi în legătură cu ce trebuie să facă ţara noastră în acest caz.

Pe de altă parte, ultimele date venite din partea serviciilor de informaţii vestice arată că trupele ruse comasate la graniţa cu Ucraina s-ar retrage înspre interiorul teritoriului Federaţiei. Deşi această dezangajare nu înseamnă că Moscova va renunţa la obiectivele sale, ea arată că puterea de la Kremlin nu doreşte pentru moment o escaladare a tensiunilor militare. Dacă era să o ascultăm pe Norica Nicolai, armata română trebuia deja mobilizată unilateral pe Prut pentru a veni în ajutorul Republicii Moldova, escaladând astfel tensiunile din regiune.

Norica Nicolai a oferit un exemplu de manual despre cum nu trebuie să vorbească un politician ales într-o funcţie publică. Desigur, într-un context electoral este uneori util să creezi ştiri, dar limita peste care eurodeputatul PNL a trecut demonstrează cât de puţin pregătiţi sunt unii politicieni atunci când vine vorba despre probleme extrem de importante pentru viitorul ţării noastre.

Tag-uri: nato, Norica Nicolai
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Ion Romanul
O felicit pe Norica Nicolai pentru tot ceea ce face
Norica Nicolai este cea mai in tema sa se pronunte despre acest aspect, avand in vedere mandatul ei de europarlamentar care a fost un real succes pentru Romania!
01 apr, 2014
mihnea
Fara dna Nicolai, era vai si amar de Romania in UE
Norica Nicolai este cu siguranta politicianul nostru de referinta in Europa! Bravo, doamna!
01 apr, 2014
Stefana
PNL, in frunte cu Norica Nicolai
O doamna ca Norica Nicolai stie exact despre ceea ce vorbeste, iar acest lucru se va vedea in rezultatele alegerilor europarlamentare!
01 apr, 2014
Adela
Norica Nicolai, cel mai responsabil europarlamentar
Doamna Nicolai este cel mai european politician pe care l-a dat Romania Parlamentului European.
01 apr, 2014
Jean
Mare dobitoaca daca esti ca ea im-i este mila de tine.
01 apr, 2014
Jean
Mare dobitoaca daca esti ca ea im-i este mila de tine.
01 apr, 2014
Stefana
altul si mai si
Oricat de iresponsabila este Norica N, exista un politician si mai iresponsabil, pentru ca actiunile lui au un impact mai mare asupra situatiei din tara. Ati ghicit, este vorba de Victor Viorel Ponta, care planuieste o vizita la Moscova, pentru mijlocul lunii iunie. Este acelasi care are obiceiul sa incheie protocoale secrete cu chinezii si udemeristii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ