Nou dosar pentru Antonie Solomon: Fostul primar, trimis în judecată

| 22 dec, 2014

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost trimis in judecata de procurorii DNA Craiova pentru abuz in serviciu.

Solomon a fost trimis in judecata, in stare de libertate, pentru fapte petrecute cand era primar, potrivit unui comunicat al DNA.

Astfel, potivit sursei citate, in anul 2007, Antonie Solomon "si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispozitii de restituire in natura a unui imobil compus din teren in suprafata de 1.310 mp si cladire in suprafata de 330 mp, situat in municipiul Craiova".

Paguba produsa Primariei Craiova este in valoare de peste 2 milioane de lei, adica aproape 660.000 de euro.

De asemenea, in acest caz, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra unor imobile ce apartin lui Antonie Solomon.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza, mai transmite DNA.

Pe 10 decembrie, judecatorii Tribunalului Dolj au decis ca Solomon poate fi eliberat din inchisoare, el fiind condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, in septembrie 2013, pentru fapte de coruptie.

Antonie Solomon a fost acuzat ca a primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei intre 2004 si 2012. In 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ