Statul a recuperat 50.000 de euro în cazul dosarului de mită dintre Antonie Solomon şi Cornel Penescu

| 05 ian, 11:31

ANAF anunţă că a recuperat integral prejudiciul in valoare de 50.000 de euro din dosarul Mita de la Pic.

"In cazul cazul dosarului fostului primar al municipiului Craiova, Antonie Solomon, precizam ca a fost virata contravaloarea sumei de 50.000 euro, reprezentand confiscarea dispusa de catre D.N.A. Pitesti, in contul „Disponibil din valorificarea bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietate privata a statului” cont deschis pe numele organelor de valorificare la Trezoreria Operativa a Municipiului Craiova”, se arata in raspunsul transmis de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, citat de  HotNews.ro.

Fostul edil al Craiovei a fost acuzat in martie 2010 de procurorii DNA, de luare de mita, motiv pentru care a fost trimis in judecata in aceeasi luna, in dosarul “Mita de la PIC”.

Potrivit anchetatorilor de la DNA, in februarie-martie 2006, Antonie Solomon ar fi primit, in mai multe transe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizatie de constructie ilegala pentru un hipermarket PIC. Anterior, cererea de autorizatie de constructie fusese respinsa de functionari din cadrul Primariei Craiova, intrucat exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti.

De asemenea, arata procurorii, "la data de 9 noiembrie 2006, Solomon Antonie a primit de la un actionar principal al SC PIC SA Pitesti suma de 10.000 euro, pentru ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova sa inlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat hipermarketul PIC Craiova".

Aflat in arest preventiv timp de 7 luni (martie-septembrie 2010), Antonie Solomon a fost judecat mai apoi in stare de libertate, fiind condamnat definitiv si irevocabil pe 20 septembrie 2013, de ICCJ, la 3 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. Alaturi de el, in acelasi dosar, Cornel Penescu a primit aceeasi pedeapsa pentru dare de mita.

De asemenea, “In baza art.254 alin.3 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Solomon Antonie a sumei de 50000 Euro ce a facut obiectul luarii de mita. Mentine masura sechestrului penal instituit prin ordonanta nr.172/P/2009 din data de 04.03.2010 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie asupra sumei de 50000 Euro ridicata din domiciliul inculpatului Solomon Antonie”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ