Presa americană: Iohannis trebuie să colaboreze cu Laura Kovesi

| 28 dec, 2014

Klaus Iohannis, care a devenit presedintele Romaniei cu o platforma anticoruptie, are nevoie „sa lucreze in tandem” cu sefa DNA Laura Codruta Kovesi pentru a inregistra progrese in aceasta lupta, este de părere postul american de radio National Public Radio.

„Este o mostenire greu de depasit, dar exista semne ca tara incearca sa ia un nou start” in aceasta lupta care dureaza de ani de zile, comenteaza postul american de radio NPR pe site, preluat de ziare.com.

Kovesi – in varsta de 41 de ani, o fosta vedeta la baschet in adolescenta, cu o reputatie solida in lupta cu coruptia care afecteaza tara de la caderea comunismului in urma cu 25 de ani – declara pentru NPR ca mostenirea tatalui ei procuror si credinta ei ortodoxa o inspira in cautarea dreptatii.

Ea a mai declarat, la Bucuresti, pentru Soraya Sarhaddi Nelson de la emisiunea „Parallels” a postului american, ca agentia pe care o conduce a trimis 890 de inculpati in judecata, inclusiv fosti ministri, parlamentari si chiar pe fostul frate al fostului presedinte Traian Basescu, dar si pe seful unitatii de investigatii pentru crima organizata si terorism.

De asemenea, unul dintre cazurile puternic mediatizate, in care sunt investigati noua fosti membri ai Guvernului, vizeaza vanzarea unor licente de software catre scoli romanesti, a mai declarat procurorul-sef DNA, precizand ca cele aproape 200 de milioane de dolari confiscate de tribunale in cazurile investigate de DNA reprezinta de peste sapte ori bugetul anual al institutiei.

„Este incurajator pentru poporul roman sa vada ca actionam, ca autoritatile functioneaza bine”, afirma Kovesi, adaugand ca „acest lucru conduce la o consolidare a increderii in institutii si incurajeaza totodata si mai multi oameni sa depuna plangeri”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel în februarie, la Berlin

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ