Tribunalul București va judeca procesul în care Kovesi a dat în judecată Antena 3

| 13 ian, 09:57

Judecătoria Sectorului 1 a decis declinarea competenței de judecare în favoarea Tribunalului București a procesului în care șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3 și alte persoane pentru afirmații privind viața sa personală.

Judecătoria Sectorului 1 a admis luni excepția necompetenței materiale a instanței și a declinat competența de soluționare a cauzei in favoarea Tribunalului București, decizia fiind definitivă.

Excepția privind necompetența materială a instanței a fost ridicată, luni, de avocatul lui Mihai Gâdea.

În iunie 2014, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnaliștii Răzvan Savaliuc și Bianca Nae.

Kovesi, susține, în acțiunea depusă în instanță împotriva Antenei 3, că, în cadrul emisiunii ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie, s-a acreditat ideea că ea a mușamalizat timp de câteva zile dosarul în care se efectuau cercetări față de fratele președintelui țării, iar exprimarea folosită pentru prezentarea acestor neadevăruri a fost iresponsabilă.

Ea cere instanței obligarea pârâților — Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, dar și persoana juridică Antena 3 — la plata în solidar a sumei de 1.000.000 lei reprezentând prejudiciul creat, dar și a cheltuielilor de judecată.

În cererea depusă se spune că, în cadrul emisiunii, au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase care au creat reclamantei un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Potrivit Laurei Kovesi, emisiunea prezentată de acest post de televiziune și susținerile persoanelor angajate sau invitate în cadrul emisiunii au încălcat: ''pe latură socială — necesitatea unei informări corecte și obiective a opiniei publice, pe latură legală — normele privitoare la dreptul la viață intimă, familială și privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informațiile de interes public''.

Informațiile astfel prezentate de emisiunea Sinteza Zilei nu au o bază reală și reiese cu certitudine faptul că au fost făcute doar cu scop defăimător, se mai spune în acțiune.

Decizie NEAŞTEPTATĂ pentru Antena 3! Ce măsură a luat ANAF

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 20:48
ion
pai ieu zic ca Antena3 a spus prea putin despre aceasta sefa a DNA,in privinta intarzieri dosarelor,astai adevarul.
13 ian, 11:06
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ