Nu ştiai asta! Pericolele MORTALE din legumele verzi

| 15 mai, 2014

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit că prin reducerea nivelului de cupru, celulele tumorii nu mai sunt hrănite suficient.

În urma experimentelor, a ieși la iveală faptul ca excesul de legume verzi și fructe de mare din alimentație poate duce la creșterea nivelului cuprului din sânge și la riscul de a dezvolta melanoame, cancer mamar, pulmonar și tiroidian. În plus, cuprul din apa potabilă – administrat în nivelurile maxime permise în rețelele publice de canalizare – a accelerat dezvoltarea tumorilor la șoareci. Ulterior, reducerea nivelurilor de cupru a încetinit creșterea tumorilor, scrie Oana Cuzino.

Noul studiu a arătat că nivelurile de cupru ar putea juca un rol în apariția unor forme ale bolii care prezintă o mutație frecventă a unei gene ce cauzează cancer, denumită BRAF. Studiul ar putea permite oamenilor de știință să combată cancerul cu ajutorul medicamentelor folosite pentru inhibarea absorbției de cupru în cazul pacienților cu această mutație rară.
“Formele de cancer cauzate de gena BRAF, cum ar fi melanoamele, se hrănesc aproape numai cu cupru”, a declarat profesorul Christopher Counter, de la Universitatea din Carolina de Nord.

“Medicamentele administrate pe cale orală utilizate pentru reducerea nivelurilor de cupru la pacienții cu boala Wilson (boală genetică ce determină acumularea de cupru în țesuturi și distrugerea creierului și ficatului, n.r.) ar putea fi folosite și pentru tratarea cancerului tiroidian și pulmonar”, a declarat Donita Brady, coordonatoarea studiului.

Tag-uri: cancer, legume verzi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ