ONU a decis crearea unui Birou al Națiunilor Unite de luptă împotriva terorismului

| 19 iun, 14:31

ONU a decis joi crearea unui Birou al Națiunilor Unite având misiunea de a lupta împotriva terorismului, care va acoperi diverse comitete specializate existente deja, informează AFP.

Adunarea Generală a ONU a acceptat joi o propunere în acest sens, făcută în aprilie de secretarul general Antonio Guterres.

Noul Birou va fi condus de un secretar general adjunct care nu este încă desemnat și care ar putea fi un rus, potrivit unor surse diplomatice.

"Procesul de selecție este în curs", a indicat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, fără a anunța un calendar pentru o numire.

Noul Birou va include actuala echipă specială de combatere a terorismului (CTITF) și Centrul Națiunilor Unite pentru lupta împotriva terorismului (UNCCT).

La rândul său, direcția executivă a Comitetului de luptă împotriva terorismului (CTED), mandatat de Consiliul de securitate, va continua să furnizeze analize și rapoarte Consiliului.

Într-un comunicat, Guterres a subliniat că lupta împotriva terorismului și prevenirea extremismului violent fac parte dintre "prioritățile ONU". El și-a exprimat speranța că "această reformă a arhitecturii antiteroriste a ONU va consolida eforturile pentru promovarea prevenirii conflictelor, o pace durabilă și dezvoltare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ